OMV va plati 1,5 miliarde de euro pentru 51% din actiunile PETROM


Intră acum și în grupul de

Contractul de privatizare a fost semnat vineri in prezenta premierului Adrian Nastase. Ministrul Economiei, Dan Ioan Popescu considera ca semnarea contractului de privatizare a PETROM reprezinta „ un moment istoric” si apreciaza ca „OMV este o solutie foarte buna pentru PETROM”.
”As vrea sa multumesc colaboratorilor nostri care au asigurat acest proces de privatizare.As vrea sa subliniez transparenta totala a procesului de privatiozare care a fost asigurata de utilizarea unor consultanti de prestigiu. Consortiul Credit Suisse First Boston si ING Bank impreuna cu Linklaters, Miculiti & Asociatii ca si consultant juridic, URS Corporation (Consultantul de Mediu), Jacobs Consultancy (Consultantul Comercial si Tehnic), Ernst and Young (Consultantul Financiar) si Gaffney Kline ca si Auditor al Rezervelor, au asigurat reguli foarte clare ale licitatiei, un acces deschis la camera de date, si de asemenea o negociere foarte clara si foarte elastica a tuturor aspectelor care trebuie sa fie clarificate pe parcursul tranzactiei”, a spus Popescu. Pretul oferit de OMV pentru PETROM este un pret considerat foarte bun. Pentru pachetul de 51% OMV va plati o suma situata intre 1392 milioane de euro si 1529 milioane de euro. Inseamna ca pentru 51% se plateste o valoare de cca. 1,5 miliarde de euro. Acest pret va fi platit astfel: 669 milioane pentru achizitionare pachetului de 33,34%, diferenta intre 723 si 860 milioane de euro sunt pentru majorarea capitalului social al societatii.
OMV va prelua de asemenea datoria externa a PETROM-ului in valoare de 292 milioane de euro. Valoarea PETROM-ul pe piata este evaluata la 2,23 miliarde de euro sau 2,76 miliarde de dolari.


Intră acum și în grupul de