Aproape o suta de mii de euro pentru o sala de sport in Falticeni


Intră acum și în grupul de

Contractul de lucrări pentru construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Municipiul Fălticeni a fost semnat marţi.

Construcţia, inclusiv partea de vestiare, va avea dimensiunile de 26 x 12 metri iar suprafaţa de joc va permite practicarea mai multor activităţi sportive între care: volei, badminton, tenis de masă, etc.

Investiţia, în valoare de 390.000 de lei, este finanţată din bugetul local al municipiului Fălticeni.

La Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” învaţă 460 de elevi , iar orele de sport se desfăşoară în prezent într-un spaţiu improvizat, în suprafaţă de 37 m.p.

Noua construcţie va fi ridicată pe o mică parte a terenului de sport, fără a afecta utilitatea acestuia, şi va fi cuplată cu clădirea şcolii, accesul în sală urmând să se facă direct din şcoală în condiţii de siguranţă pentru elevi.

„Este o investiţie absolut necesară pentru învăţământul fălticenean. Şcoala Gimnazială Ioan Ciurea este una din cele două şcoli ale municipiului care nu au sali de sport, o şcoală care are rezultate şi pe care vrem să o dezvoltăm pentru că, întradevăr, copiii care învaţă aici au rezultate meritorii la fel ca toţi copiii din Fălticeni. Durata execuţiei este de 6 luni. În funcţie de condiţiile meteorologice investiţia ar putea fi finalizată până la începutul noului an şcolar”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de