Pompierii suceveni au intervenit sâmbătă la opt incendii ca urmare a arderii resturilor vegetale


Intră acum și în grupul de

O suprafaţă de 17 hectare de teren şi două mii de puieţi de răşinoase au ars, sâmbătă, în opt incendii produse pe raza judeţuţui Suceava în urma arderii resturilor vegetale pentru curăţenia de primăvară, pompierii urmând să-i amendeze pe vinovaţi

incendiu miristi

Potrivit ISU Suceava, primul incendiu a izbucnit la ora 11:42, la o gospodărie din cartierul Mănăstioara din Siret, în urma arderii resturilor vegetale pentru curăţenia de primăvară. Flăcările au fost favorizate de vântul puternic şi s-au propagat la un depozit de strujeni, din care au ars aproximativ 1.500 de kilograme. Un alt incendiu a izbucnit la ora 12:04 în comuna Brodina, pe o pajişte ce aparţine unui localnic unde a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 0,4 hectare. Cinci minute mai târziu a izbucnit un incendiu pe raza comunei Voitinel, unde au ars aproximativ 2.000 de puieţi de răşinoase, pe o suprafaţă de circa două hectare. La ora 12:25 pompierii suceveni au intervenit în pentru stingerea unui incendiu care a afectat  vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 0,8 hectare, în oraşul Solca, în zona cunoscută sub numele „Trei Iazuri”.

Un incendiu în fond forestier în satul Siliştea din oraşul Liteni a fost anunţat la 15:24, unde au ars resturi de exploatare forestieră şi litieră de molid, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare.

Pompierii au fost anunţaţi la ora 15:26 de un alt incendiu, la intrare în oraşul Gura Humorului, unde au ars aproximativ trei hectare de vegetaţie uscată, de pe o pajişte ce aparţine unor cetăţeni din localitate, iar la 15:52 în satul Slătioara, pe o pajişte ce aparţine Consiliului Local Râşca, a ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de un hectar.

Pompierii au mai intervenit şi la un incendiu produs la ora 20:15 după ce, în urma arderii vegetaţiei uscate dintr-o livadă, în municipiul Fălticeni, ce aparţine unei societăţi comerciale, flăcările s-au extins şi au ars aproximativ trei tone de deşeuri lemnoase.

Sursa citată precizează că în urma acestor incendii izbucnite din cauza aprinderii resturilor vegetale cu scopul igienizării terenurilor, au fost afectate mai bine de 17 hectare de teren şi două mii de puieţi de răşinoase şi au fost puse în pericol gospodării, fonduri forestiere şi chiar vieţi omeneşti.

„Pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au intervenit peste 400 de persoane – pompieri militari, pădurari, poliţişti, jandarmi şi voluntari, cu zeci de autospeciale, maşini de teren şi utilaje. Acolo unde va fi cazul, responsabilii pentru producerea acestor incendii, fără respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională, potrivit legilor în vigoare”, mai arată ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de