Gherghina de la Finante vroia sa taie salariile medicilor de familie, credea ca sunt bugetari, sustine Cristian Irimie


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PDL Suceava, Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat joi seara în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Gheorghe Gherghina, preluat de toate guvernările, a vrut să taie în 2010 şi veniturile medicilor de familie cu 25 la sută, dar că el l-a oprit.

 cristian irimie 2

Irimie a spus că atunci când s-a luat decizia diminuării cu 25 la sută a salariilor bugetarilor, secretarul de stat Gheorghe Gherghina vroia să fie tăiate şi salariile medicilor de familie.

 

„El credea că sunt bugetari. I-am spus că sunt privaţi, dar sunt plătiţi din banii populaţiei”, a spus fostul secretar de stat.

El şi-a exprimat surprinderea că un secretar de stat în Ministerul Finanţelor nu ştia că medicii de familie nu sunt bugetari.

„Am reuşit să nu tăiem salariile medicilor de familie, celor din ambulatoriu. Doar cei din spitale au avut salariile diminuate”, a spus Irimie.

El s-a întrebat de ce Gherghina este menţinut de toate guvernările şi nu îşi explică de ce acesta nu este înlocuit pentru că este o frână în mai multe domenii.


Intră acum și în grupul de