Tanar de 18 ani arestat fiind suspectat ca a talharit mai multe femei din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Todireşti este principalul suspect în mai multe cazuri de tâlhărie a unor tinere din municipiul Suceava şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Astfel, timp de aproape cinci luni poliţiştii Poliţiei Municipiului Suceava au efectuat cercetări în mai multe cauze de tâlhărie, poliţişti judiciarişti şi de ordine publică fiind mobilizaţi pentru desfăşurarea de activităţi investigative fiind întocmite cercuri de suspecţi şi fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor.

În urma documentării activităţii infracţionale a fost identificat autorul faptelor ca fiind un tânăr de 18 ani din comuna Todireşti. Acesta a fost prins şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În acest dosar tânărul este acuzat că în 2 martie 2014 ar fi tâlhărit o tânără de 28 de ani, din  municipiul Fălticeni, a sesizat faptul că, în jurul orei 21:30, în timp ce se întorcea la apartamentul unde locuieşte cu chirie, pe B-dul G. Enescu din Suceava, când a ajuns în faţa scării de bloc, a fost ajunsă din urmă de un bărbat necunoscut, care după ce i-a pus piedică, i-a sustras telefonul mobil din mână, după care a fugit.

 

Anterior, la data de  18.02.2014, ora 19.38, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112, de  o femeie de  30 ani, localnică, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe spre domiciliu pe b-dul George Enescu din localitate, o persoană necunoscută a  trântit-o la pământ şi i-a  smuls din mână telefonul mobil în valoare de circa  300 lei.

De asemenea, la data de 17.10.2013, în jurul orei 02.48, prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, o tânără de 28 ani,  din municipiul Suceava a sesizat faptul că în timp ce se întorcea la domiciliu, a fost acostată de o persoană necunoscută, care, folosind forţa, a deposedat-o de poşeta pe care o avea asupra sa. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale care a constatat că la 16.10.2013, în jurul orei 21.00, reclamanta a mers la un restaurant, la ziua de naştere a unei prietene. La ora 02.30, în timp ce se întorcea la domiciliu la intrarea in scara blocului de pe bulevardul George Enescu,  a fost acostată de un tânăr necunoscut care a lovit-o şi i-a luat poşeta. În poşeta sustrasă reclamanta avea documente personale, bani şi bijuterii, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.000 lei.

Având în vedere modul de operare şi similitudinile în comiterea faptelor şi alegerea victimelor, poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare şi investigative specifice, existând indicii temeinice că cele trei infracţiuni au fost săvârşite de acelaşi autor. Au fost întocmite mai multe cercuri de suspecţi şi s-au desfăşurat activităţi de strângere a materialului probator.

În urma continuării cercetărilor privind săvârşirea de către autori necunoscuţi a celor trei infracţiuni de tâlhărie asupra unor victime din municipiul Suceava, fapte comise în zona B-dul George Enescu, din municipiu, în 17.10.2013, 18.02.2014, respectiv 02.03.2014, poliţiştii au reuşi identificarea autorului ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Todireşti.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 66 % prin restituire, respectiv două telefoane mobile.

mama arest

Suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, fiind prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

În baza mandatului cel în cauză  a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Odată cu venirea primăverii şi apropierea sezonului cald, conform statisticilor judeţene dar şi a celor realizate la nivel naţional, se înregistrează un trend ascendent privind infracţiunile de tâlhărie, în special tâlhării prin smulgere de obiecte.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la bunurile pe care le afişează în public (bijuterii, telefoane mobile , alte bunuri de valoare), la orele şi traseele de deplasare, riscul de victimizare privind infracţiunile de tâlhărie fiind unul crescut în lipsa adoptării unor măsuri preventive minime.


Intră acum și în grupul de