Exportatorii de lemn din regiunea Cernauti, anchetati de procurori


Intră acum și în grupul de

Procurorii din regiunea Cernăuţi au început verificări ale exportatorilor de lemn din zonă fiind deja începute trei proceduri penale.

Urmărirea penală a început în cazul unor verificărilor privind modul în care se respectă legislaţia de mediu unele întreprinderi care practică pe scară largă comerţul cu ridicata şi exportul de lemn, după ce s-au constatat numeroase încălcări ale legii, fiind începute trei proceduri penale privind falsuri în înscrisuri.

busteni padure

Potrivit serviciului de presă al Biroului Procuraturii din regiunea Cernăuţi, procurorii au stabilit că un întreprinzător a falsificat note de însoţire a mărfii şi a obţinut în mod ilegal certificat de origine pentru operaţiuni de export pentru lemn şi cherestea.

În acest fel, un antreprenor a profitat pentru a face export ilegal de lemn, fapte similare fiind constatate şi în alte două cazuri.

Mai mult, Biroul procurorului regional a început verificarea legalităţii acordurilor încheiate de mai multe întreprinderi de stat străine pentru a exporta cherestea şi în străinătate. Evaluarea juridică a unor astfel de acorduri va fi finalizată în scurt timp, urmând să fie transmisă instanţelor.


Intră acum și în grupul de