Municipalitatea se va ocupa de transportul si distributia agentului termic. Pierderile asumate pot ajunge la 5 milioane de lei anual


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană se va ocupa de transportul şi distribuţia agentului termic, potrivit înţelegerii la care au ajuns reprezentanţii partidelor din Consiliul local.

Potrivit unor surse politice, în cazul serviciului de transport şi distribuţie a agentului termic s-a ajuns la consens ca licitaţia pentru concesionare serviciului să nu se mai organizeze şi să se continue cu Termica SA până la expirarea licenţei, 30 iunie.

termica suceava

Totodată, urmează să fie înfiinţată de municipalitate o nouă societate care să se ocupe de serviciul de transport şi distribuţie a agentului termic.

Autorităţile estimează că pierderile anuale ale acestei societăţi vor fi între 3 şi 5 milioane de lei, suportabile de municipalitate, în condiţiile în care anul trecut municipalitatea a plătit pentru termoficare 20 de milioane de lei.

Mai mult, municipalitatea s-ar putea folosi de creşterea cu 17 la sută a tarifelor pentru ca valoarea cheltuielilor să se acopere cu încasările.

În luarea acestei decizii s-a ţinut cont şi de opinia sindicatelor care consideră că e nevoie de o societate a municipalităţii care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic.

„Să îşi asume municipalitatea transportul şi distribuţia energiei termice pentru că este şi proprietarul reţelelor de termoficare”, a menţionat sursa citată.


Intră acum și în grupul de