Peste 50 de elevi suceveni au fost inscrisi la clasa pregatitoare in prima zi din a II-a etapa


Intră acum și în grupul de

clasa pregatitoare-001

Conform unei statistici realizate la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale, în prima zi de înscriere la clasa pregătitoare, din cea de-a II-a etapă, au fost înscrişi 53 de elevi suceveni.

Începând de luni, 24 martie, s-a dat startul la cea de-a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare, prevăzută a se încheia în data de 4 aprilie. Calendarul înscrierii în învăţământul primar prevede ca în perioada 25 martie-4 aprilie 2014 să aibă loc depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. De asemenea va avea loc validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 7-10 aprilie, va avea loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Tot atunci va avea loc completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

În data de 11 aprilie 2014 va avea loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare, iar în perioada 14-18 aprilie 2014 este programată a avea loc centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

clasa pregatitoareSe va avea în vederea soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, prioritar fiind interesul educațional al copilului.

Reamintim că, din cei 6.996 de potenţiali elevi ai clasei pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015, după prima etapă de înscrieri au fost depuse 6.628 de cereri, din care 99,9% au fost soluţionate. Celelalte vor fi soluţionate în etapa prezentă.


Intră acum și în grupul de