„E un moment important pentru mine si nu credeam ca se va mai intampla asta”. Vezi in ce context spune directorul Muzeului Bucovinei asta


Intră acum și în grupul de

nechifor, apostol, ursu

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava :

„O veste foarte asteptata si un proiect la care tinem foarte mult, la care nu exista alta varianta de finantare, e semnarea azi cu directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, pentru Muzeul Bucovinei. Suma e de peste 60 milioane de lei, contributia CJ e relativ mica. Multumesc colegilor si echipei care s-a ocupat de proiect. E vorba de regandiri ale  unor solutii de vizitare si prindem ultimul tren cu posibilitatile de finantare realizate din economii.

C-tin Apostol, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est:

„Este un proiect complex, definitoriu, poate unul din cele mai importante, alaturi de reabilitarea Complexului Mitropoliei Moldovei, extrem de necesar intr-un judet tristic. Ajungem sa fructficam orice rezerva ramasa dupa licitatii. Pentru  Suceava, la axa V, mai vine cu 2 proiecte posibil de contractat, Turismul montan in Bucovina, de 1,6 milioane euro si unul la Falticeni, de 1,38 mil euro.

Am o veste foarte buna pentru NE. Saptamana trecuta, am primit aprobarea pentru a rezolva partea de situatii de urgenta pe timp de iarna. E un proiect foarte necesar de 5,1 mil euro care a fost aprobat si sper ca in sezonul viitor sa avem echipamente pentru iarna care urmeaza. 24 de freze pentru 6 judete, dar si 6 autosenilate. Odata aduse acestea, timpul de interventii la blocaje se reduce.

Satisfactia e ca alocarea pentru POR a crescut la 6,4 milarde de euro. Alocarea regionala pe criterii de fundamentare se duce la nerambursari la regiunea de NE la 940 milioane de euro. E o crestere fata de 627 milioane euro cat a fost.

Finalizarea procesului de negociere va dura. Noi depunem din aprilie. Cred ca primele pachete informative pe POR vor fi gata undeva in trimestrul 4, trimestrul 1 al anului viitor. Nu e un an mort 2014, dar Comisia are un decalaj. Nu mai e un start furat cum a fost 2007-2013 cand a durat pana in 2009 sa fie gata. Acum suntem in bloc starturi cu celelalte tari din UE.  Va trebui sa facem modificari de substanta a pachetului legislativ din Romania. Trebuie uniformizat tot sistemul cu documentatiile care acum sunt diferite. Il innebunesti pe beneficiar in alte conditii. Va dati seama de munca plus 10.000 de stocuri pe care le ceram prin lipsa de legislatie, trebuie simplificat foarte mult.”

Emil Ursu, directorul Muzeului Buovinei:

„E un moment important pentru mine si nu credeam ca se va mai intampla asta. As vorbi de doua proiecte, cetatea si muzeul, doua obiective legate. Soarta a vrut ca cele 2 obiective sa se lege si de momentul restaurarii. Dupa finalizarea proiectului, muzeul va castiga inca 13 posturi, iar activitatile vor fi mult mai multe. In noua constructie se va intampla si la Suceava un lucru firesc, toata partea de personal va fi mutata in mansarda astfel incat vizitatorul sa nu dea de secretariat si contabil sau director. Asta tine de mentalitate.”


Intră acum și în grupul de