Adrian Graur-An universitar sub auspiciile modificarilor majore din invatamint


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universitatii sucevene, prof.univ.dr.Adrian Graur a declarat ca deschiderea anului universitar 2004-2005 “sta sub auspiciile modificarilor majore care au loc in invatamintul superior romanesc si european”.

Graur a spus ca Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava doreste sa asigure celor 9800 de studenti conditii optime de invatare si educatie pentru a deveni “cetateni competitivi ai Europei”.

El a spus ca in anul universitar 2004-2005, un numar de 3660 de studenti s-au inmatriculat in anul I.

Universitatea suceveana care are opt facultati si un colegiu de institutori asigura prin cele 52 de specializari calificari in domeniile mecanic, electric, silvic, economic, filologic, socio-uman, pedagogic si educatie fizica si sport.

Universitatea “Stefan cel Mare” organizeaza din anul 2004 doctorat si in domeniul istoriei, pe linga cele deja existente –mecanic, electric, silvicultura, crescind astfel numarul conducatorilor de doctorat la 12, iar numarul doctoranzilor la 115.

Rectorul Universitatii sucevene a anuntat, luni, ca printr-o hotarire de Guvern adoptata, joi, s-a hotarit transferarea din patrimoniul Directiei Silvice Suceava in cel al Universitatii un imobil cu o suprafata desfasurata de 11 000 mp din municipiul Suceava si o cabana de pe raza Ocolului Silvic Risca unde isi vor desfasura studentii practica.

In anul 2004, Universitatea suceveana a primit fonduri din partea MEC pentru finantarea de baza in suma totala de 66,749 miliarde de lei utilizate pentru plata salariilor si achitarea cotelor aferente bugetului de stat si alte 27,32 miliarde de lei care au fost repartizati pentru reparatii, consolidari camine studentesti, subventii camine investitii , cheltuieli pentru protectia sociala –transport studenti.

Veniturile proprii realizate de institutia de invatamint superior suceveana provenite din taxe de scolarizare si alte taxe legate de scolarizare au fost de 57,41 miliarde de lei.


Intră acum și în grupul de