Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, electrocutat în incinta unei firme de distribuție


Intră acum și în grupul de

Tânărul decedat a fost depistat de un coleg, joi seara. Tânărul de 23 de ani a fost găsit lângă panoul electric în incinta unei companii de distribuție cu punct de lucru în Câmpulung Moldovenesc.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că angajații firmei obișnuiau să depoziteze cheia de acces în incinta halei în tabloul electric, fapt pentru care tânărul s-a deplasat la tabloul dispus pe peretele halei depozitului. Tabloul electric, nu era închis sau asigurat cu lacăt sau sigiliu.

Din cauza neatenției sau a unei sperieturi pe fondul tunetelor și fulgerelor din acel moment, tânărul a atins contactorii electrici care i-au provocat decesul, fiind găsit în poziția căzut lângă tablou cu mâna dreaptă în interiorul tabloului electric.

Cu ocazia activităților de cercetare la fața locului, de față a fost și reprezentant din cadrul ITM Suceava. Nu sunt suspiciuni cu privire la decesul tânărului, dar au fost constatate nereguli cu privire la modul de asigurare a tablourilor și rețelei electrice.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă”.


Intră acum și în grupul de