Un bărbat cu permisul anulat de 13 ani, prins băut la volan în Câmpulung Moldovenesc conducând un autoturism cu remorcă neînmatriculată


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani dintr-o comună vrânceană este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul conducea sâmbătă seara un autoturism SEAT care tracta o remorca  pe str. Dimitrie Cantemir din Câmpulung Moldovenesc, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliție.

Cu ocazia discuțiilor purtate cu conducătorul autoturismului s-a constatat că acesta a consumat băuturi alcoolice, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest.

Acesta a refuzat inițial testarea, ulterior în prezența unui martor fiind de acord cu testarea alcoolscopică.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române soferul figureză cu permis de conducere anulat din data de 21.10.2008 în urma unei decizii ale instanței de judecată, pentru infracțiunea de conducere cu alcoolemie peste 0,80 g/l săvârșită la data de 30.09.2007.

Totodată, din verificările preliminare s-a constatat faptul că remorca este neînmatriculată sau înregistrată.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducerea sub influența alcoolului ” și „punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de