Un tânăr a accidentat mortal un bărbat care traversa strada pe o trecere pentru pietoni din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc este cercetat penal pentru ucidere din culpă după ce, sâmbătă seara, a accidentat mortal un bărbat care traversa strada pe o trecere pentru pietoni din localitate.

Potrivit cercetărilor poliției, un tânăr de 19 ani, Alexandru -Florin R. din Câmpulung Moldovenesc conducea sâmbătă seara în jurul orei 19:20 un autoturism VW Passat, pe str. Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc  și a accidentat mortal un bărbat de 71 de ani din localitate care era angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător amplasată în dreptul librăriei Alexandria.

În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe carosabil şi a decedat la faţa locului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

  Din primele verificări, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului se face șoferul care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea regulamentară a drumului public.       

În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.   


Intră acum și în grupul de