Razie de amploare a Polițiștilor din Câmpulung Moldovenesc: Au fost constatate șase infracțiuni și au fost aplicate 102 amenzi în valoare de aproape 110.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au organizat, vineri, o razie de amploare cu participarea unor efective sporite și cu implicarea unor forțe de cooperare.

În cadrul raziei au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 109.550 lei și au fost constatate 6 infracțiuni, informează Poliția Județeană Suceava care menționează că totodată au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, au fost ridicate 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost suspendate 3 permise de conducere.

În cadrul raziei au fost controlate 179 de vehicule și au fost legitimate 256 persoane. De asemenea, au fost efectuate controale la 20 de unități economice.

Între situațiile deosebite constatate este cazul depistat de lucrătorii din cadrul Secției11 Poliție Rurală care au oprit în trafic autoturismul care cicula din direcția com. Izvoarele Sucevei către comuna Pojorâta.

Conducătorul autovehiculului, a fost supus unei testări cu aparatul alcooltest, iar conform testului a reieșit o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art 336, alin. 1 Cod penal.

Tot în cadrul raziei, la data de 24.06.2022, ora 20.15, lucrătorii din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc au identificat un bărbat într-un bar deținând asupra sa un briceag cu lama de 9 cm. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

De asemenea, vineri seara la ora 20:20, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa din direcția Fundu Moldovei spre Pojorâta. La volanul autoturismului se afla un bărbat  de 51 ani, din com./sat Fundu Moldovei, jud. Suceava, prezentând un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene.

           Cu privire la permisul de conducere prezentat, s-a constatat că documentul prezintă suspiciuni cu privire la legalitatea acestuia, existând posibilitatea de a prezenta un document fals. Astfel s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu  figurează ca deținător de permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.     

În acest caz s-a întocmit dosar penal cu numărul  pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „falsul material în înscrisuri oficiale” „uzul de fals”.


Intră acum și în grupul de