O femeie din Câmpulung Moldovenesc care se pregătea să facă baie, anunțată de vecină că i-a luat foc acoperișul. Aceasta aprinsese focul în boilerul din baie, iar o scânteie ieșită pe coșul de fum a generat incendiul


Intră acum și în grupul de

O femeie din Câmpulung Moldovenesc a fost anunțată de vecină, vineri după amiaza, că i-a luat foc acoperișul casei, după ce aceasta a aprins focul în boilerul din baie.

Potrivit datelor preliminare din anchetă, o femeie de pe strada Bradului din Câmpulung Moldovenesc a sunat la 112 și a sesizat că la locuința învecinată situată pe aceeași stradă, a izbucnit un incendiu care se manifesta cu degajare de fum.

O echipă operativă a constatat că locuința afectată de incendiu aparține unei femei de 60 ani și este compusă din casă de locuit cu două nivele, iar în partea sudică, lipită de casă, este construită o baie, al cărei acoperiș este la circa 4 metri sub nivelul acoperișului locuinței.

Baia este dotată cu un boiler cu alimentare pe lemn, fiind dotat cu un horn din metal, cu formă cilindrică, care se ridică deasupra nivelului acoperișului pe o înălțime de un metru.

Vineri după amiaza în jurul orei 14.00 proprietara a aprins focul în boilerul din baie, iar după trei sferturi de oră a fost anunțată de vecină că a izbucnit un incendiu la acoperiș.

La scurt timp la fața locului au sosit echipele de intervenție din cadrul Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc care au lichidat incendiul în totalitate.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la nivelul acoperișului casei de locuit, în partea apropiată de acoperișul băii și a afectat circa 10 metri pătrați din asteriala din lemn a acoperișului.

Sursa probabilă de aprindere a fost o scânteie provenită din hornul băii, purtată de vânt și căzută pe material combustibil.


Intră acum și în grupul de