Un câmpulungean care a furat două mașini și a dat foc uneia dintre ele a fost reținut la un an de la comiterea faptei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din municipiul Câmpulung Moldovenesc au reușit să identifice și să rețină un individ suspectat de implicare furtul a două autoturisme și incendierea unuia dintre ele, fapte petrecute în martie 2023.

Potrivit informațiilor din anchetă în baza unei sesizări depuse de un bărbat din Câmpulung Moldovenesc, au fost descoperite trei infracțiuni distincte, respectiv „furt în scop de folosință” și „distrugerea”, în legătură cu sustragerea unui autoturism BMW X3 și incendierea sa ulterioară, precum și sustragerea unui alt autovehicul Volkswagen Touareg.

S-a stabilit că în data de 18.03.2023, în jurul orei 02:55, suspectul, ulterior sustragerii unui autoturism BMW X3, s-a deplasat pe str. Grigore Antipa, către str. Mihail Sadoveanu, unde a pătruns în curtea unui localnic situată vis-a-vis de un atelier auto loc din care a sustras un autoturism Volkswagen Touareg.

Cu autoturismul în cauză, autorul s-a deplasat până pe raza comunei Sadova – Pasul Trei Movile, după care l-a parcat în același loc de unde l-a furat în jurul orei 03:43.

După ce a parcat autoturismul, autorul a plecat prin spatele curții, pe digul râului Moldova.

De asemenea, la data de 21.03.2023, autoturismul BMW X3 furat în data de 17.03.2023 de la același atelier auto  a fost identificat în comuna Sadova, Pasul Trei Movile, pe partea dreaptă a DN 17A, la km. 5+700metri, distrus în totalitate prin incendiere.

Pe durata cercetărilor, autorul infracțiunii a fost identificat în persoana unui câmpulungean față de acesta fiind confirmată la data de 20.12.2023 efectuarea în continuare a urmăririi penale în referire la săvârșirea celor trei infracțiuni amintite mai sus, acesta, în schimb, sustrăgându-se urmăririi penale, la scurt timp după săvârșirea infracțiunilor, părăsind țara.

În cursul zilei de marți, suspectul a fost identificat și condus la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc, în baza mandatului de aducere emis de către organul de cercetare penală și audiat în calitate de suspect în referire la cele trei infracțiuni pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

De asemenea, față de acesta a fost pusă în mișcare acțiunea penală cu privire la infracțiunile amintite mai sus și s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de