Doi ucraineni cu acte false care să ateste că au copii au încercat să intre în România prin PTF Porubne-Siret și Crasna-Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Cernăuți au oprit două tentative de trecere ilegală a frontierei folosind acte false și au refuzat mită, anunță serviciul de vest al Poliției de Frontieră a Ucrainei.

Potrivit sursei citate, noaptea trecută, la PTF Porubne-Siret polițiștii de frontieră au reținut un bărbat de 37 de ani din regiunea Harkov. În timpul controlului pașapoartelor, bărbatul a arătat că este tatăl multor copii, furnizând trei certificate de naștere, dar după verificarea documentelor polițiștii de frontieră au constatat că unul dintre certificatele de naștere este fals. Bărbatul a mărturisit că a achiziționat ilegal documentul online și a oferit 500 de dolari polițiștilor de frontieră pentru a fi lăsat să iasă din țară, dar banii au fost refuzați de aceștia.

Sursa citată menționează că un alt „tătic al multor copii” a fost găsit de polițiștii de frontieră la PTF Crasna-Vicovu de Sus, respectiv un bărbat de 42 de ani care a recunoscut că a „cumpărat” un fiu de 3 ani și a falsificat un certificat de naștere pentru a călători în străinătate.

În ambele cazuri a fost sesizată Poliția Națională care face cercetări penale pentru falsificare de documente, iar în cazul primului și pentru oferirea de mită unui funcționar.


Intră acum și în grupul de