Deputatul Maricela Cobuz: ”Trebuie să recunoaștem că în Suceava există o lipsă a implicării tinerilor în activitățile municipiului cât și în procesele decizionale”


Intră acum și în grupul de

 Începând cu data de 25 octombrie 2004, conform legii nr.425, ziua de 2 mai a devenit zi de sărbătoare în România pentru tineret.

În baza art.2 ”Cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului se organizează activități sociale, culturale, artistice și sportive și se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.”

Primul oraș care a fost desemnat Capitala Tineretului din România a fost Timișoara, în anul 2016, ca în acest an să fie desemnat Municipiul Bacău.

În Municipiul Suceava au lipsit astfel de activități cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului, ceea ce denotă dezinteresul instituțiilor locale în a sprijini tineretul sucevean. Nu la fel a procedat și Rădăuți, care a organizat o paradă ecvestră în centrul istoric al municipiului, prin intermediul căreia îi și felicit pe organizatori.

Vreau să încurajez organizațiile nonguvernamentale în a susține tineretul sucevean prin inițierea de activități culturale și artistice. Trebuie să recunoaștem că în Suceava există o lipsă a implicării tinerilor în activitățile municipiului cât și în procesele decizionale.

A venit timpul să încurajăm tinerii să inițieze activități și să participe la manifestații culturale și artistice, nu doar cu prilejul zilei de 2 mai, astfel încât să putem spera ca în anii care urmează să putem desemna Municipiul Suceava Capitală a Tineretului din România.

Maricela Cobuz – Deputat PSD Suceava


Intră acum și în grupul de