Tinerii antreprenori din Fălticeni au participat la Gala JA Hall of Fame – Investește în educație!

Elevii de la Colegiul Vasile Lovinescu din Fălticeni, coordonați de profesoarele Sfarie Amalia Luciana și Manolache Anișoara au participat la Gala JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®.

 

Compania Omart dezvoltată de elevii din Fălticeni propune un spațiu comercial organizat ca un magazin-atelier din care se pot achiziționa diverse articole de papetărie și creație, fie pentru a le utiliza în diverse scopuri, acasă sau la serviciu, fie pentru a crea, sub îndrumarea personalului firmei, diverse produse handmade.

Echipa a participat la competiția europeană de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 și a trecut prin incubatorul educațional JA BizzFactory™, unde au primit feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă pentru a-și lansa proiectele de business sau testa ideile de afaceri cu clienți reali. Premul Investiția anului în agricultură a fost acordat de Romanian-American Foundation.

Alături de echipa Grape Junior, Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.

La eveniment au participat Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, domnul Hans Klemm,  Ministrul Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educație, elevi, studenți și profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea start-up-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017:

  • echipa Find Me Anywhere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița (la categoria elevi) pentru un „plasture GPS” multifuncțional
  • echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat (la categoria studenți) pentru o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere.