Vacanță caritabilă la Roșia Montană


Intră acum și în grupul de

Poți să faci mai mult pentru Roșia Montană! În această vară, ai ocazia să vizitezi frumoasa localitate din Apuseni, să dai o mână de ajutor la dezvoltarea economică prin turism și să susţii educaţia copiilor din sat, iar cine se înscrie devreme are parte de o surpriză dulce.

În perioada 12-15 august, Prietenii Roşiei Montane  îți propune un eveniment caritabil, ocazie cu care încurajezi dezvoltarea turismului local și contribui la achiziționarea unui videoproiector care să ajute la predarea cursurilor la clasele I-VIII. 75% din venituri merg către roşienii ce cred în alternativa turistică, 25% către şcoala din localitate. Nimic pentru noi, totul pentru Roșia Montană!

Pachetul costă doar 290 de lei şi include:

– trei nopţi de cazare și șase mese îndestulate, două pe zi (vom fi la tur în timpul zilei)

– şase tururi ghidate, inclusiv Galeriile Romane şi Muzeul Mineritului, târgul minier și monumentele de patrimoniu, bisericile seculare, monumentele naturale şi binecunoscutele peisaje ale Ţării Moţilor

– ateliere de albinărit și astronomie

– proiecții de film

– povestiri în jurul focului

– participarea la activităţile Zilelor Patrimoniului, organizateanual la Roşia Montană

Înscrierea se face prin mesaj la [email protected]  urmat de achitarea unui avans de 90 de lei. Termenul de înscriere este 1 august.

Pachetul nu cuprinde transportul. Numărul de locuri este limitat.

Cine se înscrie devreme dulceață primește! Cei înscriși până la 10 iulie primesc din partea casei o sticlă de sirop făcut în Roșia Montană. Ai de ales între zmeură, soc, căpșune și brad.

Prieteniii Roşiei Montane este un grup nou format, de voluntari implicaţi de zece ani în salvarea Roşiei Montane. Am organizat de-a lungul timpului excursii, concerte, acțiuni caritabile, expoziţii, inclusiv manifestarea anuală Ziua Roșiei Montane. Considerăm că salvarea pe termen lung a zonei include turismul etic, susținerea educației și introducerea în UNESCO.


Intră acum și în grupul de