Universitarii suceveni Laura Bouriaud și Liviu Nichiforel, primii specialiști în silvicultură care au deschis dezbaterile USR Suceava privind domeniul forestier


Intră acum și în grupul de

Filiala județeană Suceava a Partidului Uniunea Salvați România a organizat, miercuri 15 noiembrie 2017, între orele 16:00 – 19:00, la sediul din Suceava, str. Petru Rareş nr.7, o dezbatere publică privind dezvoltarea politicilor de gestionare responsabilă a pădurilor din România.

Evenimentul, la care au participat reprezentanţi ai societății civile, dar și alți cetățeni interesați, s-a bucurat de prezența universitarilor suceveni Laura Bouriaud și Liviu Nichiforel, specialiști în silvicultură, dar și, online, de cele ale senatorului USR Allen Coliban, președintele Comisiei de mediu din Senat și a vicepreședintelui Institutului pentru Inovare și Dezvoltare (IDEI) Octavian Alexandru Berceanu, fost expert al RNP în combaterea tăierilor ilegale și braconaj.

Domnul Liviu Nichiforel, doctor în Științe agricole și silvice, a prezentat un material fundamentat științific și ancorat în realitățile cotidiene ale Europei în general și ale României în particular, intitulat Avem pădure? Ce facem cu ea?, în timp de doamna Laura Bouriaud, doctor în Economie forestieră, și-a axat prezentarea, în primul rând, pe tăierile ilegale din România, amândoi răspunzând apoi întrebărilor adresate de public.

De asemenea, ambii specialiști au dialogat cu senatorul USR Allen Coliban și au formulat, către legislativ, sugestii privind dezvoltarea viitoare a politicilor de gestionare responsabilă a pădurilor din România, subliniind faptul că este nevoie de o schimbare legislativă semnificativă în acest sens.

Acesta este doar primul episod din ciclul unor dezbateri din domeniul forestier pe care filiala județeană Suceava a Partidului Uniunea Salvați România le va organiza, periodic, în continuare.


Intră acum și în grupul de