Acasă Comunicate de presa Întâlnirea Alecart: Despre „a fi” la feminin

Întâlnirea Alecart: Despre „a fi” la feminin


Intră acum și în grupul de

Vineri, 24 noiembrie 2017, a avut loc o nouă manifestare culturală, marca Alecart, în Aula Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava. Evenimentul s-a desfășurat sub genericul ”Întâlnirile Alecart – Înăuntru și-n afară”, tema fiind <<Despre „a fi” la feminin>>. La acest eveniment a fost invitată Roxana Dumitrache, coordonator de programe, Direcția Relații Internaționale, la Institutul Cultural Român, și absolventă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava.



Roxana a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. A terminat Știinţe politice la Bucureşti ca şefă de promoție. Masteratul – la London School of Economics, cu prima medie din an şi calificativul Magna cum laudae. A lucrat pentru Comisia Europeană. A fost consultant extern în Parlamentul României. În prezent lucrează la Institutul Cultural Român, unde este Coordonator de programe, Direcția Relații Internaționale. Scrie literatură, este pasionată de arabă şi practică scrima. Este colaboratoare Alecart.

La manifestare au participat liceeni, absolvenți, profesori. A fost prezent graficianul Sorin Baciu. Evenimentul a fost moderat de prof. Gheorghe Cîrstian, Coordonator al Clubului de Poezie Alecart, și prof. Anca Vieriu. Prof. Anca Vieriu i-a fost Roxanei Dumitrache profesoară de limba și literatura română în perioada liceului.

Evenimentul s-a petrecut sub semnul emoției. Revenită după mai bine de 10 ani la liceu, Roxana Dumitrache a trăit bucuria reîntâlnirii nostalgice cu anii adolescenței. Realizat în formula Q&A (întrebări & răspunsuri), evenimentul i-a oferit Roxanei Dumitrache, o adevărată femeie de succes, să vorbească despre anii de liceu, despre studiile în țară și în afară, despre activitatea sa de recunoscută activistă feministă, despre scris și celelalte pasiuni ale sale.

Iată două dintre aprecierile Roxanei Dumitrache:

”Mi-ar fi plăcut ca școala să ne pregătească mai mult pentru carieră. Există persoane care chiar nu-și dau seama care le este vocația, care nu-și cunosc pasiunile și care, prin faptul că fac la serviciu ce le displace, îi torturează pe ceilalți. Fie ei elevi sau profesori.”

„Cât despre echitate, trebuie să scăpăm de concepții, de scări de măsură, de comparații. Doar atunci vom fi cu adevărați liberi și fericiți. Lumea are nevoie de bunătate, nu de altceva.”

La final, Roxana a reiterat afirmația că e nespus de fericită de întoarcerea „într-un spațiu drag, lângă oameni tulburător de frumoși & de deștepți.”

Momentele muzicale (pian) au fost realizate de Brenda Diana Lehaci, elevă a Colegiului Național „Petru Rareș”. Afișul evenimentului a fost creat de Tudor Berbinschi, student, Art Director Alecart. Fotografii: Tudor Carp.

Prof. Gheorghe Cîrstian, Coordonator al Clubului de Poezie Alecart


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version