Crăciunul pentru toți, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Luna decembrie reprezintă un moment de bilanț, un moment în care încercăm să fim  mai buni, un moment în care oferirea de daruri aduce multă bucurie atât pentru cei care oferă, cât și pentru cei care primesc daruri. Toată lumea se pregătește pentru sărbătoarea de Crăciun. Crăciunul e credință, speranță, e puterea de a dărui și de a primi dragoste. Crăciunul nu este o perioadă, niciun sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Elevii Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului au participat la mai multe activități de voluntariat în care s-au colectat produse, cadouri sau bani în vederea ajutorării copiilor, familiilor și bătrânilor aflați în dificultate. În cadrul campaniei Shoebox 2017 derulată în perioada 1-15 decembrie 2017 (Cadoul din cutia de pantofi), elevii și profesorii colegiului nu au rămas nepăsători la apelul asociației AREAS Suceava pentru a face un mic cadou de Crăciun copiilor nevoiași din județul Suceava. În cele 38 de cutii aceștia au pus dulciuri, rechizite școlare, jucării, produse de igienă personală și articole de îmbrăcăminte, destinate copiilor cu vârsta curprinsă între 2 și 18 ani, băieți sau fete.

O altă campanie de voluntariat este Dăruind vei dobândi, ediția a 3-a (1 decembrie 2017 – 15 decembrie 2017) organizată de asociațiile Kontrast-E Suceava, Multicare Suceava, SAVE, SEVA Suceava, Te Aud România în colaborare cu DGASPC Suceava. În cadrul acestei campanii Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului  a fost partener.

Elevii au adus materiale de curățenie și igienă (detergent rufe, detergent vase, soluție gresie/ parchet, soluție toaletă, clor, dezinfectant gel, praf d ecuărțat, saci menajeri, soluție antimucegai, aparate Ceresit + pastile, hârtie igienică, role hârtie, bureți vase, pastă de dinți, șampon, săpun, gel de duș), precum și materiale de ergoterapie necesare pentru activitățile recreative (coli și cartoane colorate, blocuri de desen, creioane colorate, carioci, jocuri, cărți de colorat, cărți de povești, caiete diverse, pixuri și stilouri, etc.). După triereea și împachetarea produselor, un grup de elevi voluntari s-a deplasat la cele 14 locații ale Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, unde au fost primiți cu multă căldură și bucurie de către copii. După programul de colinde prezentat de elevii colegiului, aceștia au oferit jucării, rechizite și produse de curățenie copiilor.

Tot în cadrul campaniei Dăruind vei dobândi, un grup de elevi din clasele 9F, 10B și 11G a colindat și a oferit alimente bătrânilor de la Așezământul social „Sf. M. Mc. Dumitru” și „Sf. Cuv. Matroana” Bucșoița.

Mulţumim tuturor celor care au avut generozitatea să ofere din puținul lor pentru a aduce bucurie și celorlalți! Mulțumim elevilor, părinților și profesorilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului! Datorită dumneavoastră am putut desfășura toate aceste activități!

 

Alexandra Luchian, clasa a 11-a A

profesor Solonaru Elena-Sextilia

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

 


Intră acum și în grupul de