Conferința Raționalilor, pentru prima dată la Iași


Intră acum și în grupul de

În weekendul 31 august – 1 septembrie, la Hotel Ramada Iași, va avea loc a VIII-a ediție a Conferinței Raționalilor. Tema ediției va fi “Alegeri dificile în Politică și Știinţă”, iar subiectul va fi abordat de specialiști din diverse domenii, de la jurnaliști la profesori de fizică.

Cum alegem – rațional sau sentimental? Ce alegeri anterioare au șlefuit societatea contemporană? Care sunt motivațiile cercetării științifice: De ce am ales să explorăm spațiul? De ce alegem să avem încredere în unele teorii științifice și să le refuzăm pe altele? Acestea și multe alte întrebări își vor regăsi răspunsurile în prezentările speakerilor invitați la Conferința Raționalilor 2019. Biletele costă 200 lei și pot fi achiziționate aici.

În fiecare an organizăm conferința în alt oraș din România, iar de data asta am ales să venim la Iași, unde știm că există mulți oameni interesați de subiectele pe care le abordăm. Anul acesta, fiind an electoral, ne vom concentra pe subiectul alegerilor și a modului în care viața ne e afectată de alegerile pe care le facem în viață, dar și de alegerile pe care le-au făcut alții pentru noi. Ne bucurăm să avem alături vorbitori din multe domenii, inclusiv personalități din mediul academic local. Și sperăm să avem o participare cât mai numeroasă la eveniment.” au declarat organizatorii.

Printre speakerii confirmați se numără:

  • Conf. Univ. Dr. Silviu Gurlui – directorul laboratorului LOASL, Universitatea A.I. Cuza
  • Silvia Batorii – Inginer, reprezentanta României în cadrul Space Generation Advisory Council
  • Dr. George Bodi – arheolog la Academia Română, filiala IAȘI
  • Marcel Bartic – profesor de istorie, director la Little London Academy
  • Oana Dobre Dimofte – jurnalistă, co-fondatoare proiectului ”Educație Privată”
  • Cosmin Grădinariu – Co-fondator și coordonator Rise OUT
  • Atila Nyerges – umanist, membru fondator ASUR
  • Alexandru Toma Pătrașcu – directorul Bucharest Science Festival

Conferinţa Raţionalilor este un eveniment anual care promovează gândirea știinţifică, valorile umaniste, secularismul și educaţia știinţifică. Ediţia 2019 a conferinței este organizată de ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România și AUR – Asociaţia Umanistă Română, cu sprijinul Human-Etisk Forbund din Norvegia. Gândită inițial ca un eveniment de socializare destinat umaniștilor din România, Conferința Raționalilor s-a dezvoltat în utimii ani, o dată cu deschiderea sa către publicul larg. Speakeri renumiți din domenii diverse s-au reunit la edițiile anterioare, desfășurate în Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanța și București. Ediția din acest an este prima organizată în municipiul Iași.

Conferința este deschisă publicului larg, pasionat de cunoaștere și interesat de dezbateri pe subiecte actuale. Costul unui bilet este 200 lei, în preț fiind incluse incluse mesele de prânz și pauzele de cafea pentru cele două zile de conferință.

Mai multe detalii despre Conferința Raționalilor 2019 puteți găsi pe pagina Facebook a evenimentului Conferința Raționalilor și pe site-ul Umanism România.


Intră acum și în grupul de