E.ON lansează campania „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!“


Intră acum și în grupul de

„Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!” este campania lansată astăzi de E.ON Energie România, inițiativă prin care își propune să încurajeze oamenii să facă în fiecare zi gesturi simple, de economisire a energiei și a resurselor, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și la un viitor mai verde.

Schimbarea unui bec clasic cu unul ecologic, mersul cu bicicleta, folosirea sacoșei reutilizabile pentru cumpărături, reciclarea selectivă, folosirea prizelor inteligente, timp petrecut în natură, utilizarea hârtiei reciclate, renunțarea la sticla de plastic sau scoaterea din priză a laptopului când bateria este încărcată sunt doar câteva dintre acțiunile pe care fiecare dintre noi le putem face, în fiecare zi, pentru un stil de viață cu impact pozitiv asupra Planetei.

Cu ocazia Zilei Pământului, E.ON îi încurajează pe clienți să își deschidă conturi E.ON Myline, un gest mic, dar important ca semnificație, fiecare dintre ei contribuind astfel la reducerea consumului de hârtie prin activarea facturii electronice. Clienții care își fac un cont E.ON Myline în perioada 22 aprilie-21 mai pot fi recompensați cu carduri cadou eMAG si Decathlon, abonamente anuale National Geographic și National Traveler sau zile gratuite de energie.

În plus, pentru fiecare cont E.ON Myline activat în această perioadă compania va planta un copac. Acțiunea de împădurireva avea loc pe o suprafață de patru hectare de teren degradat de lângă Sighișoara.

Alegerea terenului de la Sighișoara nu este întâmplătoare: în apropiere trece Via Transilvanica, traseul turistic ce străbate România pe o lungime de 1.400 de kilometri. E.ON a contribuit alături de clienții săi care și-au activat factura electronică la amenajarea a 200 kilometri din traseu.

Invităm românii să sărbătorească alături de noi Ziua Pământului. Le propunem 30 de zile de gesturi mici, care se pot aduna într-un bine mai mare pentru Planetă. La această suită de acțiuni am vrut să adăugăm opțiunea de a deveni digitali pe platforma E.ON Myline pentru a demonstra cât de simplu este să contribuim fiecare dintre noi la un viitor mai verde și mai curat”, spune Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON Energie România.

E.ON și partenerii săi, Direcția Silvică Mureș și Ocolul Silvic Sighișoara, vor asigura plantarea de puieți de gorun și paltin de munte, specii de arbori specifice zonei, care astfel va fi împădurită pentru prima dată.

Viitoarea plantație – care respectă biodiversitatea zonei – va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. Un sol din pădure absoarbe apa și astfel, în timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundații mari cu aluviuni.

E.ON continuă acțiunile ecologice începute în urmă cu un an, când au fost reîmpădurite peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, jud. Mureș și Pătrăuți, jud. Suceava. Atunci au fost plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline care și-au activat și factura electronică în perioada septembrie-octombrie 2020.

Campania „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi!“ face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a E.ON, care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde.


Intră acum și în grupul de