70 de angajați din regiunea Nord-Est au absolvit cursul de Competențe digitale organizat în cadrul proiectului ACAFAR


Intră acum și în grupul de

De la începutul demarării activității de formare profesională, în luna februarie 2021 și până în prezent 70 de persoane angajate, din regiunea de Nord-Est, au absolvit cursul gratuit de Competențe Digitale organizat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în cadrul proiectului ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438.

Doar în ultimele două luni, aprilie și mai, un număr de 47 de angajați, din regiunea de Nord-Est, au absolvit programul de formare profesională Compețențele Digitale. Centrul de Devoltare Socială a organizat în luna mai, pe 14 și 28 mai 2021, examenele de finalizare pentru grupele 2 și 3, în urma cărora 47 de persoane au absolvit cursul. Timp de două săptămâni toate persoane încrise la acest program de formare profesională și-au însușit cunoștințe cu privire la noțiunile introductive de utilizare a calculatorului, sisteme de operare, editoare de texte, baze de date.

Remarcăm interesul deosebit al persoanelor angajate în diverse domenii, precum cel educațional, social și financiar, de a se forma profesional și de a se adapta la o piață a muncii extrem de provocatoare prin cerințele pe care le are, pentru a putea răspunde procărilor profesionale specifice. Asigurarea unui program integrat de servicii, formare profesională, consiliere și mediere pe piața muncii, prin intermediul proiectului va face ca beneficiarii noștri să aibă un parcurs profesional îmbunătățit”, a apreciat Roxana Ateșoae, managerul proiectui.

Începând cu luna iunie am demarat înscrierile pentru grupa a 4-a de cursanți. Dacă ești angajat și vrei să îți îmbunătățești statutul pe piața muncii te așteptăm să te înscrii în proiectul ACAFAR! Pentru mai multe informații puteți să ne scrieți la adresa de email –acafar@centruldezvoltaresocială.ro sau să ne sunati la numărul de telefon – 0758028613.

Cursul se adresează persoanelor angajate (inclusiv PFA-uri, Intreprinderi Individuale) din regiunea de Nord-Est, cu un nivel minim de studii de 4 clase, și cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani și este gratuit.

Programul de formare profesională este autorizat de Autoritatea Națională de Calificari, fiind un curs de tip SPECIALIZARE, de 60 de ore (20 de ore teorie / 40 de ore practică).
Participantii la programele de formare organizate prin proiect vor primi certificate de absolvire, cu recunoaștere nationala si internatională eliberate de Autoritatea Natională pentru Calificări, cu avizul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Educației și Cercetării.

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Sindicatul Valahia Târgoviște (Partener 1) și Developement Tranining Consulting SRL (Partener 2), implementează, în perioada 17 decembrie 2020 – 16 decembrie 2022, proiectul ACAFAR – Angajați Calificați prin acces la Formarea profesională continuă a Adulților din România, nr.contract POCU /726/6/12/135438.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capitalului uman și creșterea calității forței de muncă pentru un număr de 652 angajați, din regiunile Nord-Est și Sud-Muntenia, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.


Intră acum și în grupul de