Acasă Editorial La parada de 1 Decembrie 2014, Flutur răspuns ”acid” către Lungu:...

La parada de 1 Decembrie 2014, Flutur răspuns ”acid” către Lungu: ”Ție iți place la răcoare!”


Intră acum și în grupul de

Frigul, sub diversele sale forme a fost subiectul principal al Paradei de 1 Decembrie 2014. Trei au fost momentele extrem de interesante derulate ”la fierbinte” în primul rând, acolo unde s-au înghesuit să fie văzuți cei ce reprezintă autoritățile, PUTEREA si Opozitia.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (34)



Primul moment l-a avut ca actor pe primarul Sucevei Ion Lungu. Acesta a sosit la manifestări alături de președintele CJ, Cătălin Nechifor (PSD) si de senatorii Ovidiu Donțu si Neculai Bereanu (ambii PSD).

 

Ion Lungu a schimbat câteva amabilități cu foștii săi colegi din PDL după care i-a solicitat lui Gheorghe Flutur sprijin în problematica asigurării căldurii în municipiul Suceava.

Răspunsul senatorului Flutur a fost acesta: „Noi am vrut să îţi dăm căldură, Ioane, dar văd că ție îți place mai mult răcoarea!”.

După acest răspuns tranșant, Ion Lungu s-a întors brusc și a părăsit grupul PDL, revenind alături de Cătălin Nechifor.

 

Al doilea moment s-a petrecut cu câteva minute înainte de începerea paradei, când din public și-a făcut apariția coliderul PNL Suceava, Alexandru  Băișanu, îmbrăcat fercheș, cu pălărie cu boruri largi, fără a purta vreun însemn cu tricolorul și care s-a postat fix în mijlocul grupului Donțu-Nechifor-Lungu. Băișanu le-a întors spatele efectiv celor din PDL Suceava care erau în dreapta sa.

Deputatul Al. BAISANU, cel cu palarie, intre prefectul F.SINESCU si viceprimarul PSD al Sucevei, G. Varvara, la parada de 1 Decembrie 2014

 

El a considerat probabil că trebuia să stea în primul rând, alături de PSD, cu cei care a câștigat alegerile din 2012 și nu cu cei cu care a câștigat alegerile din 2014 sau că în România lucrului bine făcut, el, ca fost prefect, ar trebui să beneficieze de onorurile acestei funcții.

 

Momentul 3. Pentru că nu a fost de la început prezent la așezarea în dispozitiv a oficialităților, prefectul județului, Florin Sinescu, a avut un moment de ezitare atunci când, după ce salutat drapelele de luptă, a dorit să se alăture celorlalți oficiali. Astfel prefectul a fost indus în eroare, vizual, de grupul PNL (în care erau senatorul Flutur si deputatul Bălan) în care toti membrii aveau fulare tricolore la gât, îndreptându-se firesc către ei, bănuind că atâta efuziune tricoloră nu poate veni decat din partea celor care sunt mândri că sunt români și la putere.

El si-a corectat din mers traseul, virând brusc spre preşedintele CJ, Cătălin I. Nechifor, după ce și-a dat seama de confuzia generată de tricolor.

 

Asta s-a întâmplat pentru că oficialii PSD aveau doar o fundiță în culorile naționale, de câtiva centimetri, agățată la reverul hainei.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version