Acasă Editorial A inceput Saptamana alba sau a branzei

A inceput Saptamana alba sau a branzei


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 16 februarie, și până duminică, pe 22 februarie, credincioșii nu consumă carne, pregătindu-se astfel pentru postul alimentar total prilejuit de Sărbătoarea Sfintelor Paști, renunțând la început la carne, apoi la lactate și ouă.

Post 1Potrivit preotului prof. Justinian-Remus A. Cojocar, săptămâna albă sau a brânzei desemnează cele șapte zile înainte de începerea Sfântului și Marelui Post al Paștilor.



„Cele două Duminici care încadrează săptămâna aceasta sunt: Duminica Înfricoșatei Judecăți sau a lăsatului sec de carne și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a lăsatului sec de brânză”, a susținut preotul sucevean.

Totodată, în această săptămână este dezlegare la pește în fiecare zi.

„Miercuri și vineri se mănâncă pește, lactate și ouă pentru că sunt zile de harți. Așa a înțeles Biserica să vină în ajutorul omului care se pregătește atât trupește, cât și sufletește pentru Postul Mare”, a precizat preotul prof. Justinian-Remus A. Cojocar.

Începând de luni, 23 februarie, va începe Marele Post al Paștilor. Sărbătoarea Sfintelor Paști este prăznuită anul acesta pe 12 Aprilie.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version