Acasă Editorial Ce mai vrea Steiciuc de la politica suceveană?

Ce mai vrea Steiciuc de la politica suceveană?


Intră acum și în grupul de

Câştigarea preşedinţiei PNL Suceava, cea de la municipiu, de consilierul judeţean Mihai Aurel Steiciuc, poate însemna o mare victorie pentru tabăra acestuia, dar nu neapărat una foarte mare. Şi spun asta pentru că în PNL Suceava spiritele cu siguranţă nu s-au calmat şi nu se vor calma până când nu vor avea loc şi alegerile pentru funcţia de preşedinte la nivelul organizaţiei judeţene.

Cei din PNL Suceava nu prea s-au priceput în a face politică şi de foarte multe ori au lăsat ca lucrurile să se deruleze cu o libertate foarte mare numai de dragul de a scăpa de bătăile de cap inerente unei activităţi de calitate.



Un coleg din breaslă îmi spunea într-o zi, înainte de alegeri, că la PNL Suceava sunt prea mulţi filosofi, prea mulţi intelectuali şi nu prea e cine să facă treabă. Venirea lui Mihai Steiciuc pe post de preşedinte nu ştiu dacă va fi un catalizator pentru organizaţie, dar ştiu însă că e pentru prima dată când Mihai Steiciuc îşi pune cu adevărat pielea la bătaie în acest partid.

El a mai condus partide, e vorba de ApR Suceava, şi a reuşit, la vremea respectivă, să câştige un scor bun la alegerile locale. Istoria în PNL a consilierului judeţean a fost una specială în sensul că modul de a negocia cu partenerii de pe scena politică şi de multe ori intransigenţa principiilor afişate l-au făcut să capete mulţi duşmani. Dar din punct de vedere al modului de a expune problemele şi de a arăta soluţiile, până acum cel puţin, lui Mihai Steiciuc nu i se pot reproşa foarte multe.

Aşa cum spuneam, nu ştiu cine din echipa lui Steiciuc va vrea cu adevărat să facă performanţă sau dacă cei care s-au adunat în jurul său de frica lui Alexandru Băişanu sunt destul de interesaţi să-şi pună „pielea la bătaie” cu PSD şi PD-L. Ştiu că pe noul preşedinte acest lucru nu l-ar deranja foarte tare. Pe mine însă mă deranjează faptul că o serie de nume din actualul Birou Permanent Local sunt, şi ştiu ce spun, reale nulităţi politice, cu serioase valenţe de trădători şi cu un “agresiv” non-combat întipărit în mentalul personal.

Şi atunci mă întreb: cât îl va costa pe Mihai Steiciuc “aroganţa” de a deveni preşedintele PNL Suceava şi ce poate el face cu oamenii pe care-i are la îndemână? Pentru că doar un nebun poate crede că face performanţă cu aceeaşi oameni care fac exact acelaşi lucru ca până acum. PNL Suceava are un nou preşedinte – dar oare va avea un nou lider? Dacă răspunsul la întreabarea din urmă e NU, atunci e trist pentru liberalism şi mai ales pentru ceea ce în Suceava mai înseamnă politică.

Sper însă, pentru binele democraţiei şi al decenţei, că Mihai Aurel Steciuc are în mânecă o carte câştigătoare şi că va face din ea un roman de succes.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version