Acasă Editorial Moş Crăciun….şantieristul !!!

Moş Crăciun….şantieristul !!!


Intră acum și în grupul de

Fostul subprefect al Sucevei, Ionut Creţuleac, are mari probleme. Nici bine nu a ajuns şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava că va fi nevoit să ia cea mai nepopulară măsură din toate timpurile pentru suceveni. Dacă va fi să respecte legea şi să aplice cu stricteţe normele de protecţia muncii, Ionuţ Creţuleac va fi primul român care îi va mutila costumul lui Moş Crăciun, pentru că va trebui să îi pună Moşului, cizme de cauciuc în picioare, cască de protecţie în cap, salopetă de culoare fosforescentă şi să îi facă protecţia muncii înainte de a se apuca de treabă şi a împărţi cadouri la miile de copii care se vor aduna în faţa Casei de Cultură a Sucevei, aşa cum fac an de an.

Primăria Suceava a decis să păstreze acelaşi loc pentru amplasarea Bradului de Crăciun, însă specialiştii care au decis acest lucru nu s-au uitat că e plin şantier în zonă şi că Moşul va fi aşteptat anul acesta pe unul dintre şantierele celui mai ambiţios proiect al oraşului, realizarea primei parcări subterane, printre macarale, betoane, muncitori şi nămol până la brâu.



Cert este că acolo unde e amplasat bradul se întretaie armonios două mari axe prioritare de dezvoltare ale României, pe Programul Operaţional Regional (POR). Axa 1 de Dezvoltare Urbană şi Axa 5 de Promovare si Turism.

Drept e că prin judeţ se mai practică un obicei: când incepe cineva o casă se plantează pe acoperişul acesteia un brăduţ. Cică aşa merge mai bine treaba. Dacă aşa o fi gândit şi specialiştii Primăriei, este excelent pentru că se prind în felul acesta doi iepuri: parcarea are cutuma respectată, iar Moş Crăciun are de unde da startul la “Crăciun în Bucovina” cu tot “fastul” de rigoare.

Din punctul meu de vedere, alegerea executivului local de a monta bradul în şantierul din centrul Sucevei este cel puţin neinspirată. Asta în condiţiile în care Piaţa Steagurilor din municipiu, locul unde se adună de câţiva ani mămicile, tăticii, bunicile şi bunicii, cu copii la joacă, indiferent de anotimp şi chiar se simt bine şi în siguranţă, va fi transformată într-un mare kitsch urbanistic prin montarea fix in mijlocul ei a controversatei statui din centrul oraşului (aia care seamănă izbitor de mult cu un TIRBUŞON coclit). Când aşa de bine venit ar fi fost în zonă Bradul de Crăciun.

Oricum e bine de ştiut pentru părinţi că după ce-şi vor fi descleştat copiii dintre noroaiele din centrul oraşului vor avea posibilitatea să-şi ridice plozii în aer cu textul …Tâââââtaaaa mareeeee…minunându-se de cât de bine se integrează în zonă statuia care va rămâne in istorie doar pentru cât de scumpă, de greu realizabilă şi inutilă a devenit cu timpul.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version