Acasă Editorial Al 4-lea FOST

Al 4-lea FOST


Intră acum și în grupul de

Ce se întâmplă în PDL Suceava? O întrebare care survine după ce Cristian Irimie a fost desemnat candidat pe colegiul de munte din partea PDL Suceava, la Senatul României.

Pentru PDL Suceava, zona de munte a devenit o ”problemă mare şi greu de gestionat”, după ce deputatul Dumitru Pardău a revenit în PNL. Pentru democrat-liberali zona de munte era securizată prin candidatura dlui Pardău, atât timp cât parlamentarul trăgea la aceeași căruță politică, iar în zona Gura Humorului, liderul județean Gheorghe Flutur avea un cuvânt greu de spus.



Numai că de o bună bucată de vreme dl Flutur a fost înlocuit ca lider zonal de primarul de Humor, Marius Ioan Ursaciuc. Acesta a reușit să câștige încrederea, atât a celor din oraș, și asta și ca urmare a disputelor avute cu Flutur ca președinte al CJ Suceava, cât și a celor din comunele limitrofe. Motiv pentru care pe cine va susţine dl Ursaciuc la alegerile locale, ăla va fi deputat. Până acum, era în cărți notarul Raul Rotaru.

Vatra Dornei, ca bazin de voturi, era controlat într-o bună măsură de Dumitru Pardău, care nu a fost identificat cu partidul și cu măsurile de austeritate luate de guvernele PDL și asta pentru că a avut decența și inspirația să nu se laude cu ele ca fiind extrem de trebuincioase. Este foarte greu în aceste condiții, pentru PDL să-și reconfirme mandatele de parlamentar câștigate în zona de munte acum 4 ani.

În colegiul Dorna, pentru Camera Deputaților, PDL a găsit ”soluția” și a reușit să scape de problemă mutând-o în curtea celor de la Forța Civică (partener cu PDL în cadrul Alianţei România Dreaptă). Care, neavând mai pe nimeni prin judeţ a găsit un nemulțumit la PSD Suceava și l-a pus candidat pe Ovidiu Milici.

La Gura Humorului, PDL l-a convins pe actualul deputat Dan Gospodaru că ar avea șanse, deși acesta nu era deloc hotărât să recandideze aici.

Mai greu a fost cu candidatul pentru Senat, unde PDL a ajuns acum la a 4-a nominalizare. Este vorba despre FOSTUL secretar de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Irimie, un vechi militant PSD, care în 2007 s-a alăturat echipei lui Gheorghe Flutur.

Primii doi propuși pentru candidatura pe acest colegiu au fost Valerian Solovăstru, FOST șef al Regiei Naționale a Pădurilor și Sorin Arcadie Popescu, FOST prefect al judetului Suceava, care, după ce și-au analizat serios șansele, au decis că nu e cazul să se înscrie în cursă anul acesta.

FOSTUL vicepreședinte al CJ Suceava, Daniel Cadariu a fost a 3-a propunere, acceptul său fiind probabil determinat și de un mai vechi conflict personal avut cu cumatrul său Marius Ioan Ursaciuc, (primar de Humor), el începându-și deja campania printre primarii PDL în funcție.

Numai că și dl Cadariu a fost nevoit să renunțe la canditură în urma unor divergențe de ultim moment avute cu conducerea PDL, legate în principal de desemnarea lui Ovidiu Milici, un vechi și aprig oponent a dlui Cadariu pe vremea când dl Milici activa în PSD, drept candidat al ARD pentru Camera Deputaților pe zona de munte.

Așa că PDL a recurs la cel de al 4-lea EX: fostul secretar de stat Cristian Irimie, care în 2008 a candidat pentru Camera Deputaților, în zona Rădăuți, fiind învins de țărănistul Mircea Irimescu, care a reușit performanța de a merge în Parlament cu mai puține voturi decât are nevoie un consilier local pentru a accede în deliberativul unui oraş și de pe locul 3.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version