Acasă Editorial Penibilii. Episodul 1- M.M.+C.P = reformistii

Penibilii. Episodul 1- M.M.+C.P = reformistii


Intră acum și în grupul de

După ce s-au chinuit să strângă cam 1.000 de oameni în sala mare a Casei Culturii din Suceava, le-au pus în mâini steaguri portocalii și în buzunare bani pentru aplauze la adresa lui Vasile Blaga, liderii suceveni ai PDL s-au felicitat reciproc și au decis că treaba e bună și că știu cu cine merg la câștig de data asta. Adică Vasile Blaga.

După o săptămână însă la Suceava, aceiași lideri ai PDL, ascunși în spatele unor mai tineri ”lupi din PDL”, gen Lucian Harsovschi, s-au dat peste cap, exact cât trebuie ca sala mică a Casei Culturii să pară neîncăpătoare pentru Monica Macovei.



Ziaristii puteau jura ca in sală nu sunt mai mult de 20 de delegați și 100 de persoane pe scaune.

Consilierii președintelui Gheorghe Flutur dădeau pe e-mail a doua zi, PRECIZARI, cum că au fost ”peste 50” de delegați, motiv pentru care putem trage concluzia că, prinși cu discursul, nu au putut număra cam cât exact ”peste 50” dintre delegati au fost in sală.

Mai mult, ca nu cumva presei sa îi treacă prin cap altceva, aceiași consilieri au dat si numărul de persoane prezente: ”peste 190, printre care primari, consilieri județeni și locali”.

Prezența la Suceava a Monicăi Macovei și a lui Cristan Preda, ambii europarlamentari, a fost de natură a sublinia un lucru pe care multă lume din PDL îl știe, dar nu il spune.

Cei doi joacă în alt film decît cel pe care îl trăiesc democrat-liberalii suceveni. Ei se plimbă prin țară pe bani europeni, au salarii de mii și mii de euro și au o durere profundă nemărturisită pentru un singur lucru, pierderea rolului de ”oamenii spălați ai partidului”.

Nici Preda si nici Macovei nu prea mai au legătură cu ce se întâmplă în realitate prin țară, iar discursul lor este total neadaptat la nevoile celor care formează baza partidului.

Bază care dintr-odată a devenit extrem de importantă pentru ei. Oricum din avionul cu care fac ei naveta prin Europa, lucrurile par în regulă în țară.

 

Nu am înțeles insă de ce PDL Suceava, nici la momentul acesta, nu are lideri care să știe ce vor de la politica națională și care să aibă un cuvânt de spus și mai încolo de intrarea în București și de ce nu pot face echipă, la bine și la rău, cu cineva în care chiar cred.

 

În momentul de față, liderii de la Suceava știu cu cine merg la vot, știu exact cine votează pe cine însă se deghizează în niște buni democrați care lasă în partid libera exprimare și concurența corectă.

În fapt e vorba despre pură ipocrizie care, deși ei nu vor să creadă, ”duhnește” de la distanță.

Și poate și din cauza asta, când era numărul 2 în PDL la nivel național, Gheorghe Flutur a primit la bugetul Consiliului Judetean Suceava  suma de 360 miliarde de lei. Iar Cătălin Nechifor, deși nu are mari funcții la partid, a primit 406 miliarde de lei vechi!

 

 

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version