Acasă Editorial MOTTO: Ieși afară – Javră ordinară! (scandare indrăgită de nemultumitii din Romania)

MOTTO: Ieși afară – Javră ordinară! (scandare indrăgită de nemultumitii din Romania)


Intră acum și în grupul de

Cam asta se strigă pe stadioanele din România atunci când jucătorii în care ți-ai pus speranțele vezi că te trădează. La fel și pe la mitingurile organizate de Politia română pe sub obloanele Palatului Cotroceni, in regimul Traian Băsescu.

La fel s-a strigat și în sala mică a Casei Culturii din Suceava unde președintele seniorilor liberali, Ștefan Alexandru Băișanu, suflecat la mâneci și încins de dialogul cu tinerii (care nu îi sorbeau vorbele de epistemolog de pe buze așa cum se întâmplă de obicei prin ședințele de Birou Permanent Judetean – cu condiția să lipsească Marius Ursaciuc) țipa și gesticula, doar-doar cineva îi va da dreptate.



Și va face voia sa.

Alegerile de la TNL Suceava din data de 1 iunie au demonstrat că într-adevăr cei prezenți acolo au respectat ziua si au dat în mintea copiilor.

Printre răgete, amenințări, scuipături, urlete țâfnoase pornite de pe buzele unor duduițe care curând se vor vrea DOAMNE ale politicii sucevene am înțeles un singur lucru: că PNL Suceava se apropie tot mai mult de zilele PNTCD-ului, când alegerile se desfășurau pe parcusul a câtorva zeci de ore, iar la final erau anulate de cei de la București.

TNL Suceava vs. Alexandru Băișanu sau Alegeri la TNL, cum veți dori să vedeți lucrurile sunt dovada cea mai clară că Alexandru Băișanu este urât în partid. Tinerii, cei care nu au obținut nimic până acum de la Băișanu și care știu că degeaba îl gratulează și îi oferă zahăr și țigări la cafea, au piceput că nu mai au ce pierde și fac ei singuri ordine în organizația lor. Fără aprobarea lui Sandu.

Lui Alexandru Băișanu asta nu îi convine deloc pentru că are cu totul alte calcule pentru alegerile de la seniori, ce vor urma, și, la Vatra Dornei, susțin surse din partid, i-a promis tatălui candidatului Mihai Moraru, că îl face europarlamentar pe fiul său, în schimbul voturilor delegaților seniorilor din Dorna.

De aici vine tot bâlciul de la TNL Suceava. Pentru că nu înțeleg de unde dragostea asta pentru liberalism a tânărului M. Moraru, care nici măcar cotizația nu și-a plătit-o ani la rând.

În esență lucrurile sunt foarte simple, să fii președinte la TNL poate fi o rampă de lansare în politica mare a județului și chiar a țării dacă ai cap și bani și mai ales susținerea seniorilor și mai ales a liderului județean. Sunt condiții obligatorii.

Mai trebuie însă respectarea unor regulamente și dacă ai șansa să mai aduci și câtiva prieteni în partid poți începe o construcție firească și de durată.

Ce s-a petrecut pe 1 iunie la ședința TNL Suceava unde Băișanu era invitat să plece din sală și el se ținea cu dinții de prezidiu este încă o probă de disperare a unui om care se vrea a fi liderul unui partid care a fost inventat de I.C.Brătianu.

Nu am auzit să se fi vehiculat argumente logice, regulamente sau statutul partidului. Nu. Cei de acolo nu s-au bătut în interpretarea articolelor ci pur și simplu s-au injurat și scuipat. Pe scenă, cu camerele de luat vederi in față și sub prea frumoasa coordonare a lui Alexandru Băișanu care a fost de departe MC-ul acțiunii.

E păcat că TNL Suceava, locul unde Băișanu ar fi trebuit să plămădească o serie de caractere și liberali pur-sânge, încă ne-compromisi de așa zisă politică-MARE, a devenit o hazna.

Dar, la urma-urmei, într-un oraș care duhnește a fecale ce ți-ai fi dorit de la seniorii care sunt atât la guvernarea locală cât și cea națională.

 

MIHAI  CHIRA

 

PS: 1. Nu cred nici o secundă că Băișanu va avea onoare și își va da demisia după cumplita reprezentație de la alegerile TNL de care e  direct responsabil însă cred că oricând PNL Suceava poate avea ca lider un om care măcar să fie ELEGANT si CEREBRAL! Cred că e momentul ca PNL Suceava să se lepede de obrăznicie și să dea politicii sucevene altfel de oameni decât a dat până acum- cu onoare. Altfel nu are nici un rost.

2. O fi fost vreunul dintre actorii de la TNL, cândva membru PNTCD și regreta zilele de scandal ?


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version