Concert de jazz, cu trupa germana „Drei im roten Kreis”, la Talcioc Cultural Suceava


Intră acum și în grupul de

afis_USV_jazz_FINALUniversitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și Centrul Cultural German din Iași organizează miercuri, 30 aprilie 2014, de la ora 20.00, un concert de jazz al trupei germane Drei im roten Kreis, la Talciocul Cultural Suceava, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Potrivit sursei citate, evenimentul face parte dintr-o serie de activități științifice, educative și culturale ce se vor desfășura în săptămânile următoare sub egida „Zilelor Germanisticii Sucevene”.

Saxofonistul Reiner Witzel, percuționistul Christian Scheuber și contrabasistul Joscha Oetz îmbină jazz-ul american cu rădăcinile muzicale europene, tradiția cu influențele contemporane, îmbogățite cu elemente electronice utilizate punctual, fără a pierde însă contactul cu publicul. Drei im roten Kreis ( în traducere Trei în cercul roșu) intră într-un trialog care oferă o experiență sonoră provocatoare și plină de inspirație. Artiștii adoptă un ton rebel, dar oferă un jazz de înaltă clasă cu melodie și profunzime, uneori casual uneori de blues, uneori ca într-o călătorie uluitoare, care îmbină tempourile rapide cu bătăi și sunete expresive.

După numeroase prezențe la festivalurile internaționale de jazz din întreaga lume, precum San Jose Jazz Festival, Perel Peak Festival, Jazzrallye Düsseldorf, Liége Festival, Montevideo Festival, San Diego Jazz, Canarian Islands Jazz Festiva, formația se află într-un turneu de promovare al noului album “No Mans Land” reprezentând un road-movie imaginar care ne conduce în locuri ciudate, cum ar fi case părăsite și drumuri prăfuite, descriind lucrurile comune, dintr-o perspectivă mai puțin obișnuită.

În document se arată că, biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava sau de la Talciocul Cultural Suceava.

Informaţii suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0749/309.691 şi 0749/451.589. Preţul unui bilet este 10 lei, iar pentru elevi şi studenţi este 5 lei.


Intră acum și în grupul de