Concert de rock balcanic, cu trupa „Popa Sapkă”, la Del`iri Pub Suceava


Intră acum și în grupul de

10447098_343160962499731_3751380024303990455_nDel`iri Pub Suceava va găzdui vineri, 27 iunie 2014, de la ora 21.00, un concert incendiar cu formația timișoreană Popa Șapkă. Formaţia de rock balcanic ce cântă în cinci limbi, are parte de un succes amețitor peste hotare, melodiile trupei fiind apreciate tot mai mult de melomanii din alte ţări. Muzica celor de la Popa Sapka este influențată de ritmurile balcanice, un ameste de ska, pop, punk, gipsy, reggae și folk, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

„Aveam un demo cu cinci piese şi după primul concert pe care l-am avut la Sofia, acesta a fost sold-out în câteva momente după concert”, a povestit Dima Bodarev, solistul trupei. Conform celebrei vorbe care spune că „nimeni nu e profet în ţara lui”, succesul timişorenilor este mult mai mare în afara graniţelor ţării noastre, trupa fiind mult prea puțin cunoscută publicului larg din România. ”Nu a fost vreo strategie in acest sens, pur și simplu asa s-a întâmplat! Normal că ne dorim să cântăm acasă, să avem succes aici… Însă nu ne-am promovat deloc în țară, toată nebunia din Europa ne-a luat prin surprindere și am amânat mereu momentul”, a spus Dima.

După un concert în Sofia, băieții au fost contactați de un impresar englez, care le-a promis succesul în Marea Britanie. ”Am plecat imediat. Totul avea sens – omul ne-a expus toată strategia de lansare, ne-a prezentat studiourile unde vom înregistra, planurile de campanie media, ne-a propus un turneu de cluburi… Când am ajuns în Anglia, ne-a cerut o sumă imensă de bani, ca avans. Apoi nu a mai răspuns la telefon. A dispărut. Nu aveam bani, nu aveam unde sta. Am cântat pe stradă, pentru a ne câștiga existența. Oamenii care ne vedeau cântând se opreau. Apoi, în zilele următoare reveneau. Alții ne scriau pe Facebook, întrebându-ne unde vom cânta a doua zi. Am strâns bani și am făcut două videoclipuri în Londra, am înregistrat și al doilea EP, cu cinci piese. Pe stradă ne-au contactat si primii organizatori de concerte de club. Am avut câteva concerte de club în Londra, feedback-ul de care am beneficiat a fost unul cât se poate de pozitiv, muzica noastră fiind considerată << fresh >> “.

În document se arată că, prima melodie a trupei, AMERIKA EVROPA, a făcut furori în absolut toate țările unde trupa Popa Sapkă a concertat. Este un hit underground, promovată de la concerte în mediul online. ”Este uimitor să vezi 1.000 de oameni într-un club, în Bulgaria sau Anglia sau Ungaria, cântând versurile piesei, în românește, de la început până la sfârșit”, a spus Dima. Hotărâți să nu mai lase lucrurile la voia întâmplării, la începutul anului băieții s-au întors în țară, stabilindu-se în București, de unde vor să prezinte Popa Sapkă României! „And everywhere they go, people fall for Popa Sapka’s catchy instrumentation, and can’t resist dancing and singing along!”


Intră acum și în grupul de