„Din secretele maestrilor-lumina si culoare”, ateliere de pictura pentru copii la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

 

afis ateliere 2014La Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava se va desfăşura începând de luni, 11 august a.c., cea de a treia ediţie a atelierelor de pictură „Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare” organizate de Muzeul Bucovinei cu sprijinul Consiliul Judeţean Suceava.

Potrivit organizatorilor, această ediţie este dedicată pictorului şi scenografului George Löwendal, anul acesta împlinindu-se 50 de ani de la dispariţia artistului.

„Fundaţia Löwendal, partenerul nostru în acest proiect de pedagogie muzeală, a pus la dispoziţia cursanţilor schiţe, fotografii şi texte biografice privind activitatea scenografică a artistului. Acestea constituie obiect de studiu şi sursă de inspiraţie pentru cei 49 de copii înscrişi”, arată organizatorii.

Aceştia mai precizează că atelierele se vor desfăşura în sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava sub îndrumarea artiştilor plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesei, după următorul orar: 9-11, 11-13 şi 14-16.

Tematica aleasă permite abordarea tehnicilor scenografice şi de costum (colaj, butaforie, modelaj), însuşirea noţiunilor de costum, lumină, scenografie, cunoaşterea proporţiilor corpului uman şi schiţa de caracter. Copiii vor lucra în echipe şi vor realiza un proiect comun pe o temă aleasă.

La finalul atelierelor se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate de tinerii artişti şi vor fi premiate cele mai reuşite proiecte.

 


Intră acum și în grupul de