Schite de costume, marionete si decoruri realizate de copii in cadrul atelierelor „Din secretele maestrilor- lumina si culoare”, expuse la Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene


Intră acum și în grupul de

afis_expo_ateliere_2014_-_Vernisajul expoziţiei-concurs a celei de a III-a ediţii a atelierelor de pictură „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare” va avea loc joi, 28 august 2014, la ora 11.00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava.

Potrivit Biroului de Relaţii Publice din cadrul Muzeului Bucovinei, ediţia de anul acesta are ca temă „George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete şi decoruri” şi este dedicată pictorului şi scenografului bucovinean George Löwendal.

 

Materialele suport de curs, schiţe, imagini şi informaţiile bibliografice privind activitatea de scenograf a artistului plastic George Löwendal, care au constituit sursa de inspiraţie a tinerilor artişti, au fost puse la dispoziţia copiilor cu sprijinul Fundaţiei Löwendal.

Participanţii la ateliere au fost organizati în grupe de lucru şi au realizat împreună proiecte scenografice, machete de costume, marionete şi propuneri de decoruri plecând de la poveşti şi povestiri familiare lor.

În cadrul vernisajului vor fi acordate premii participanţilor ale căror proiecte s-au remarcat prin creativitate, originalitate şi măiestrie artistică.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în data de 25 septembrie 2014.


Intră acum și în grupul de