Eveniment aniversar: „Vama-605 ani.Traditii si turism rural”


Intră acum și în grupul de

În comuna suceveană Vama se va desfăşura, în perioada 20-21 septembrie, un eveniment aniversar al comunității, întitulat ”Vama 605 ani – Tradiții și turism rural”.

Potrivit  primarului comunei Vama, Nicolai Baltag, „marea sărbătoare a vămenilor dorește să evidențieze încă o dată, nu doar pentru oamenii din comună, ci și pentru oaspeții lor, punctele forte ale comunității vămene după 605 ani de existență a localității, iar între acestea dezvoltarea spectaculoasă a turismului este probabil cel mai important”.

În programul manifestării au fost incluse dansuri și obiceiuri populare, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, expoziții de artă culinară tradițională bucovineană din care nu vor lipsi fructele de pădure și ciupercile, dar și o paradă a portului popular bucovinean la deschiderea sărbătorii, se arată pe site-ul oficial al comunei Vama.

vama port popular

Sursa c itată precizează că printre invitați se numără persoane publice din județ, iar evoluțiile artistice vor fi asigurate atât de formațiile locale, cât și de ansambluri artistice din alte localități din zonă.

”După o vară întreagă de muncă, noi am considerat că este binevenit să ne bucurăm împreună cu oaspeții noștri de o sărbătoare care încununează anul de efort în gospodărie și comunitate. Fiind și un moment aniversar al localității noastre, această sărbătoare populară va fi și un bun prilej pentru ca împreună să ne amintim cum s-a dezvoltat comuna prin eforturile înaintașilor și să ne bucurăm că astăzi, după 605 ani, grație generațiilor de oameni gospodari și inelectualilor luminați care au viețuit aici, Vama este o localitate frumoasă și a devenit, prin dezvoltarea turismului, cunoscută în lumea largă”, a declarat primarul  Nicolai Baltag.

Evenimentul ”Vama 605 ani – Tradiții și turism rural” este organizat de ANT, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local și Primăria din Vama, cu participarea și sprijinul Asociației de Turism vama Bucovina și Asociației de Turism Casa Europei, precum și a pensiunilor agroturistice din comună.


Intră acum și în grupul de