Colocviu dedicat Zilei Holocaustului in Romania, la Muzeul de Stiinte ale Naturii

afis holocaust 2014 1Ziua Holocaustului în România va fi marcată la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava printr-un colocviu.

Evenimentul va avea loc joi, 9 octombrie, în sala de festivităţi a Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, de la ora 12.00.

„În cadrul colocviului vor susţine comunicări, doctor în istorie Daniel Hrenciuc, care va prezenta şi cartea sa, „O istorie care se stinge: Evreii din Rădăuţi”, prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava şi muzeograf Cristina Pînzariu de la Muzeul Bucovinei din Suceava”, au transmis gazdele evenimentului.

Potrivit acestora, tot în cadrul manifestării va fi prezentat filmul documentar „Holocaustul uitat”, cu mărturii cutremurătoare despre masacrele de la Iaşi, Dorohoi şi Bucureşti, despre lagărele din Transnistria, despre asasinatele de la Chişinău şi Odessa unde au murit zeci de mii de evrei, evacuaţi de Antonescu, precum şi despre persecuţiile, procesul de românizare şi izolarea evreilor de pe teritoriul României.

La activitate vor participa și două clase de elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava, îndrumaţi de prof. Rodica Cozaciuc şi prof. Eugenia Fărcuţ.

Pe data de 9 octombrie, în anul 1941a început deportarea forţată a populaţiei evreieşti din Basarabia şi Bucovina, în Transnistria. În fiecare an, în această zi, au loc diverse ceremonii în toată țara pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust.

loading...