Manifestari de amploare, la Falticeni, cu ocazia „Centenarului muzeului Falticenilor” (1914-2014) si a Muzeului de Arta „Ion Irimescu” la patru decenii


Intră acum și în grupul de

Afis--CENTENARUL MUZEULUI Fu0102LTICENILOR- 8.11.2014

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni a ajuns la patru decenii, ocazie cu care sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 12.00, va debuta o suită de manifestări cultural-artistice, după cum urmează:

La ora 12.00, la Sala Pictor “Aurel Băeşu” va avea loc Deschiderea oficială a Sesiunii jubiliare dedicate acestor aniversări, urmată de intervenţii ale invitaţilor, personalităţi ştiinţifice şi culturale.

La ora 13.00, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” se va desfăşura Vernisajul expoziţiei de artă-“Aurel Băeşu”, secondat de Lansarea albumului “Aurel Băeşu“, care va fi prezentat de prof. univ. dr. Gheorghe Macarie. În completarea activităţilor artistice, invitaţii se vor bucura de recitalul pianistului Laur Hreniuc.

De la ora 14.00, la Muzeul apelor “Mihai Băcescu”, cei interesaţi pot vizita Expoziţia de carte veche: Tipărituri brâncoveneşti în patrimoniul muzeelor fălticenene, despre care vor vorbi prof. dr. Doina Mândru şi preotul dr. Gheorghe Brădăţanu. Manifestările cultural-artistice vor continua cu “Balada lui Brâncoveanu”, un recital susţinut de Ion Creţeanu.

De asemenea, Muzeul apelor “Mihai Băcescu” din Fălticeni va găzdui Expoziţia documentară Vasile Ciurea, întemeietorul Muzeului Fălticenilor”, prezentată de prof. Mioara Gafencu.

Evenimentele dedicate “CENTENARUL MUZEULUI FĂLTICENILOR” (1914-2014) – MUZEUL DE ARTĂ „ION IRIMESCU“ la patru decenii sunt organizate de Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Fălticeni, Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Fundaţia Culturală ”Ion Irimescu”, Muzeul apelor “Mihai Băcescu” Fălticeni şi Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni în parteneriat cu Central Cultural Bucovina, Centrul pentru Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale–Suceava şi Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”- Fălticeni


Intră acum și în grupul de