“Targ de Bine”, un eveniment caritabil organizat de Asociatia Help Autism in cadrul “Targului de Arta si Antichitati” de la Shopping City Suceava

În perioada 12-14 decembrie 2014, Asociaţia Help Autism organizează cu sprijinul Shopping City Suceava un „Târg de Bine” – eveniment caritabil în cadrul căruia vor fi comercializate produse donate de către părinţii copiilor care fac terapie prin programul „Şi ei au dreptul la viaţă!” derulat de Asociaţia Help Autism la Suceava și de către terapeuţii care lucrează cu aceşti copii, precum şi de elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.

„Acum un an, am deschis în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava un program prin care toți copiii cu simptome de autism din județ pot primi diagnostic gratuit și astfel pot pleca spre drumul recuperării. Tot prin acest program, realizat în parteneriat public-privat cu D.G.A.S.P.C. a județului Suceava, am reușit să profesionalizăm personalul terapeutic local și să oferim un an de terapie gratuit celor 6 copii proveniți din medii defavorizate. Iar progresele interevenției terapeutice unu-la-unu nu au întârziat să se arate: fiecare copil a recuperat în 6 luni de terapie, între 3 și 17 luni de dezvoltare”, a declarat Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism.

Potrivit ei, programul de la Suceava este posibil anul acesta prin implicarea antreprenorilor locali, pentru continuarea lui și în 2015, terapeuții și părinții din Suceava organizând prima ediție locală a “Târgului de Bine”.

“Sucevenii  care doresc să doneze obiecte spre a fi comercializate la Târgul de Bine pot aduce produsele-  obiecte decorative, bijuterii, tablouri, jucării, obiecte tip antichităţi-, la centrul din Bd. George Enescu nr 16 până pe 10 decembrie. Fondurile colectate din vânzarea produselor la Shopping City Suceava între 12 și 14 decembrie vor fi folosite pentru a asigura continuarea intervenţiei terapeutice pentru cei 6 copii care beneficiază de serviciile psihologice în cadrul programului.

Terapeuţii şi părinţii vor fi cei care vor întâmpina cumpărătorii la standul de produse şi, de asemenea, vor povesti celor interesați informații referitoare la activitatea pe care o desfăşoară”, arată reprezentanţii Asociaţiei Help Autism.

afis targ

“Târgul de Bine” va avea loc în cadrul “Târgului de Artă și Antichități”, care se va desfăşura în perioada 13 – 14 decembrie 2014, la Shopping City Suceava.

“Colecționari din întreaga țară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărți, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă și decorative, porțelanuri și sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu  siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului”, transmit gazdele de la Shopping City Suceava.

Prin asocierea celor două târguri, partenerii își doresc să ofere șansa comunității să se implice activ în conștientizarea situației copiilor cu autism din Suceava și sprijinirea terapiei de recuperare a acestora.

afis Targ Antichitati

Asociația Help Autismwww.helpautism.ro, se implică activ de 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism din România. Printr-un acord de parteneriat public-privat și transfer de bune practici, psihologii din Suceava, sub coordonarea și supervizarea echipei Help Autism, oferă din ianuarie 2014 servicii gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă tuturor copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani suspecți de autism din județ, precum și intervenție timpurie pentru un număr de 6 copii proveniți din familii defavorizate.