Expozitia “Padurea din Piatra” va fi deschisa la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava

Muzeul de Ştiinţele Naturii  Suceava organizează în perioada 12 februarie -12 martie 2015  expoziţia “Pădurea din Piatră”.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Bucovinei, prin această expoziţie se urmăreşte valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

afis fosile frunze

“Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului”, precizează reprezentanţii instituţiei muzeale sucevene.

Aceştia mai menţionează că materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava si este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terţiar) pe teritoriul ţării noastre.

“Aceste <<mărturii în piatră>> constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale. O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervaţiile fosilifere”, mai arată reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Sucevenii pot vizita expoziţia “Pădurea din Piatră”  de marţi până duminică, în intervalul ora 09-17.