Activitati educativ-recreative pentru elevii falticeneni, dedicate aniversarii a 112 ani de la nasterea marelui sculptor Ion Irimescu


Intră acum și în grupul de

activitati ion irimescu 112 (1)

Elevii Școlilor Gimnaziale „Al. I. Cuza” și „Ion Irimescu” din Fălticeni au luat parte timp de o săptămână la diverse activități educativ-recreative pentru a sărbători cei 112 ani de la nașterea marelui sculptor român Ion Irimescu.

În acest sens, între 16 și 23 februarie, la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, elevii din clasa a IV-aA coordonați de învăţătoarea Tofan Mioara și cei de la Clasa Pregătitoare „Amicii” coordonați de învăţătoarea Maria Vasilache, au vizionat scurt-metraje despre Maestrul Ion Irimescu şi au audiat interviuri între Maestru și Mircea Motrici.

activitati ion irimescu 112 (3)

Și elevii Şcoalii Gimnaziale „Ion Irimescu” au participat la activităţi de vizionare, audiţie si ateliere de grafică. Astfel, au luat parte la activități elevii clasei a III-a S.b.S. conduşi de învăţătoarele Lucica Pavel şi Iuliana Săvoaia; elevii clasei a III-a,  conduşi de învăţătoarea Ana Moroşanu şi elevii clasei a II-a B, conduşi de învăţătoarea Melinte Elena.

De asemenea, elevii clasei a clasa a II-a Step by Step, coordonați de învăţătoarele Purdilă Cătălina şi Ilişescu Delia au vizionat și audiat întregistrări video şi audio despre viaţa şi opera Marelui sculptor. Materialele au fost asigurate de arhiva Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

„O parte din lucrările realizate de elevi în cadrul atelierelor de grafică fac parte din Expoziţia organizată pe holul Şcolii Gimnaziale a cărui patron spiritual este Marele artist Ion Irimescu”, a arătat Teodora Moroșanu, documentarist la Muzeul de Arta „Ion Irimescu” Fălticeni.

activitati ion irimescu 112 (4)

Activitățile dedicate aniversării a 112 ani de la naşterea Marelui sculptor român-Ion Irimescu- au fost realizate în parteneriat cu Muzeul de Arta „Ion Irimescu” Fălticeni.

 

 


Intră acum și în grupul de