Concert de operă la USV cu celebrul tenor Teodor Ilincai


Intră acum și în grupul de

teodor_ilincai

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava este gazda unui nou concert de operă ce va avea loc joi, 19 martie, de la ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

În fața publicului se vor afla Teodor Ilincăi, Lucian Dușa și Emanuela Pascu.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari și de 35 de lei pentru publicul larg.

Biletele la concert se pot achiziționa între orele 10:00 – 16:00, de la camera 101, din corpul F al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, sau la intrarea în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, înaintea spectacolului. Informații și rezervări la telefonul: 0753 595 452.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tenori români ai generației sale. Cu o experiență vastă pe scenele importante ale lumii, el este apreciat deopotrivă de critici și public pentru culoarea specială, particulară a vocii sale, caldă și puternică în același timp, ușurința și siguranța din registrul acut, dar și pentru muzicalitatea și dăruirea cu care abordează repertoriul operistic. În anul 2008 câștigă primul său premiu și anume Marele Premiu al concursului de tenori din Szczecin – Polonia. În palmaresul artistului se regăsește și locul al II-lea la Concursul Internațional de canto „Francisco Viñas” din Barcelona, premiu ce i-a adus prima colaborare cu Gran Teatre del Liceu în 2013. Debutul său internațional a avut loc în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, cu rolul MacDuff din opera MacBeth de G. Verdi.

În anul 2013 a primit din parte Elite Art Club UNESCO Premiul de Excelență pentru promovarea imaginii României în străinătate. De asemenea, a fost invitat să participe în cadrul unor importante gale internaționale cu scop caritabil, precum  European Aid Organization for Children ( München, 2009) şi AIDS Gala (Berlin, 2011).

Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale, se numără concertele din Valladolid (2011) Londra, Bodrum (2013) și Graz (2014), alături de  prestigioasa soprană Angela Gheorghiu.

Pianistul Lucian Duşa este membru al orchestrei Opera Group Project, împreună cu care a susţinut concerte alături de artişti importanţi, iar mezzosoprana Emanuela Pascu este una din cele mai importante voci ale generaţiei sale.

Teodor Ilincăi, născut în 1983 la Mălini, a studiat oboiul în cadrul “Liceului de Artă” din Suceava în perioada gimnaziului.

După absolvirea Liceului Teoretic “Constantin Brâncoveanu” din București, specializarea Filologie, debutul său artistic s-a realizat sub forma unei colaborări cu Teatrul de revistă “Constantin Tănase”, sau în emisiuni – concurs realizate de TVR1, precum Ploaia de stele (semifinalist) și Bravo-Bravissimo (Marele premiu). Pasiunea pentru muzică l-a determinat să se îndrepte spre Universitatea de Muzică din București, pe care a și absolvit-o în anul 2006, cu specializarea Muzică Bizantină.


Intră acum și în grupul de