Picnic poetic francofon, in fata Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Elevii, studenții și profesorii francofoni şi francofili suceveni sunt așteptați să participe la un picnic poetic ce va avea loc marți, 17 martie, de la ora 12.00, în Campusul Universității „Ştefan cel Mare”, mai precis în parcul din faţa Corpului A.

Potrivit reprezentanților USV, picnicul francofon va avea loc, în același timp, în peste 20 de localități din România și este organizat de Ambasada Franței și de operatorul său cultural din România, Institutul Francez.

Sursa citată a susținut că scopul este de a reuni tinerii francofoni români cu personalitățile din lumea diplomatică, instituțională și de afaceri în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce privește limba franceză, francofonia în România, promovarea plurilingvismului.

Picnicul poetic este rezultatul colaborării dintre membri ai Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone (GADIF), Ambasadei Franței, Institutului Francez din România, lectoratelor franceze, Alianțelor franceze, diverselor centre francofone, liceelor bilingve, bibliotecilor francofone, catedrelor de franceză.

picnic poetic francofon

„Momentul cheie al acestei prime ediții este marcat prin publicarea de haiku-uri în limba franceză pe rețelele de socializare marți, 17 martie 2015, între orele 12 şi 15. Toți participanții vor publica poeziile pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2015.

Cele mai bune haiku-uri vor fi selectate şi publicate într-o culegere care va fi lansată în iunie la Institutul Francez din București”, au menționat reprezentanții USV.


Intră acum și în grupul de