Un profesor universitar din Palma de Mallorca va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc luni, 30 martie, de la ora 14.00, în Aula din corpul E, festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei profesor univ. dr. Maria PAYERAS GRAU, de la Universitatea din Insulele Baleare din Palma de Mallorca, Spania.

SOCERT USV

 

Potrivit reprezentanților USV, comisia de acordare a titlului de DHC este prezidată de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, şi compusă din următorii membri: prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector USV, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector USV, conf. univ. dr. Liviu Popescu, preşedintele Senatului USV, prof. univ. dr. Francisco José Díaz de Castro, Universitatea din Insulele Baleare, Palma de Mallorca, prof. univ. dr. Rodica Nagy, director al Bibliotecii USV și conf. univ.dr.Luminiţa-Elena Turcu, decan al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din USV.

„Maria Payeras Grau s-a născut la data de 18 iulie 1959 la Inca (Mallorca, Insulele Baleare). Este autoare a şase monografii, a peste 150 de articole publicate în reviste de specialitate naționale (Revista Universităţii din Murcia) şi internaţionale (în Elveţia, Franţa, Italia, România, Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii) şi coordonatoare a nouă volume de eseuri academice şi de antologii poetice, precum şi a unei ediţii critice.

Maria Payeras Grau
Maria Payeras Grau Foto: Diario de Mallorca

 

Din septembrie 1982 până în octombrie 1983, Maria Payeras Grau şi-a desfăşurat activitatea didactică la Trent University din Canada, iar din 1983 până în prezent, predă la Universitatea din Insulele Baleare, Spania, în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Litere.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Maria Payeras Grau a susţinut conferinţe în anul 2007 (Poezia creată de femei în literatura spaniolă) şi în anul 2011 (Curs de poezie spaniolă: Poeţii generaţiei cincizeci), prelegeri în cadrul Şcolii de Vară organizate la Suceava în perioada 9-19 iulie 2007, şi de asemenea a participat la diverse alte manifestări, precum Colocviul Internaţional „Omul şi mitul” sau Conferinţa Internaţională „Critical Discourse and Linguistic Variation: European Perspectives”.

Din anul 2004, Maria Payeras Grau este responsabila unui acord Erasmus stabilit între Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării de la USV şi Facultatea de Filosofie şi Litere de la UIB, acord ce a oferit oportunitatea ca peste 20 de studenţi suceveni să urmeze cursuri la Universitatea din Insulele Baleare, unde tematica a fost planificată sub directa coordonare a Domniei sale.

Sprijinul, atenţia şi interesul pe care María Payeras Grau le acordă instituţiei universitare sucevene sunt convingătoare şi au condus în timp la rezultate deosebite, atât pentru studenţi, cât şi pentru cadre didactice din USV”, se arată într-un comunicat trimis de instituția de învățământ superior.

 


Intră acum și în grupul de