Acțiune stradală pentru conștientizarea sucevenilor cu privire la nevoia de facilitare a comunicării pentru persoanele surde

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, cu sprijinul ASSOC filiala Suceava, și în colaborare cu persoane surde și voluntari ai filialei Suceava a Asociației Naționale a Surzilor din România, organizează o acțiune stradală cu scopul conștientizării comunității privind nevoile specifice în comunicarea persoanelor surde și promovarea ocupației de „lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”.

Acțiunea va avea loc vineri, 17 aprilie, de la ora 12.30, în zona pietonală din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Pentru a le respecta drepturile fundamentale, persoanele surde trebuie să poată utiliza în contexul educației și la locul de muncă limbajul care li se potrivește. Pentru comunitățile de surzi, utilizarea limbajului mimico-gestual este una dintre cele mai importante valori. Dincolo de preferințe și valori personale, sunt contexte în care o persoană surdă are nevoie de serviciile unui interpret de limbaj mimico-gestual pentru a avea acces la servicii medicale, juridice, servicii publice în general”, au transmis organizatorii acțiunii.

loading...