Acțiune stradală pentru conștientizarea sucevenilor cu privire la nevoia de facilitare a comunicării pentru persoanele surde


Intră acum și în grupul de

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, cu sprijinul ASSOC filiala Suceava, și în colaborare cu persoane surde și voluntari ai filialei Suceava a Asociației Naționale a Surzilor din România, organizează o acțiune stradală cu scopul conștientizării comunității privind nevoile specifice în comunicarea persoanelor surde și promovarea ocupației de „lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”.

Acțiunea va avea loc vineri, 17 aprilie, de la ora 12.30, în zona pietonală din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Pentru a le respecta drepturile fundamentale, persoanele surde trebuie să poată utiliza în contexul educației și la locul de muncă limbajul care li se potrivește. Pentru comunitățile de surzi, utilizarea limbajului mimico-gestual este una dintre cele mai importante valori. Dincolo de preferințe și valori personale, sunt contexte în care o persoană surdă are nevoie de serviciile unui interpret de limbaj mimico-gestual pentru a avea acces la servicii medicale, juridice, servicii publice în general”, au transmis organizatorii acțiunii.


Intră acum și în grupul de