Lansare de carte în memoria arheologului Florin Hău, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

afis in memoriam hauLa Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava va avea loc, joi, 30 aprilie a.c., de la ora 10.00, evenimentul „In memoriam arheolog Florin Hău”.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Bucovinei Suceava, în cadrul manifestării va fi lansată cartea „Florin Hău – Studii de arheologie”, editată de  dr. Ion Mareş.

Volumul  a apărut la Editura „Karl A. Romstorfer”.

Florin Hău a fost absolvent al Facultăţii de Istorie – Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (şef de promoţie), a activat mai întâi ca profesor de istorie la Siret (până în anul 1995), oraş în care a fost şi primar timp de trei luni imediat după revoluţie, după care a făcut parte, ca arheolog medievist, din colectivul de specialişti ai muzeului sucevean.

A fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie (2001 – 2011), a coordonat numeroase şantiere arheologice din oraşul şi judeţul Suceava (între care cele de la Curtea Domnească şi la Cetatea de Scaun) şi a condus săpăturile arheologice de la Iaşi (Catedrala Mitropolitană) şi Botoşani (Centrul vechi).

Arheologul Florin Hău a murit în urmă cu doi ani, la vârsta de 57 de ani.

 


Intră acum și în grupul de