Peste 400 de elevi au absolvit în acest an cursurile Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Olimpicul internațional Silvestru Alexandru Big a primit distincţia „Magna cum Laude”


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de elevi din 16 clase a XII-a de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au absolvit în acest an, la cursul festiv ce a avut loc în data de 28 mai fiind premiați cei mai merituoși elevi.

Profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a declarat că generația care a absolvit în acest an cursurile colegiului este una care s-a remarcat la concursuri, olimpiade naționale și internaționale.

„Este generaţia cu rezultate remarcabile la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale. Copii care au luptat pentru nişte vise, au atins nişte idealuri şi au dus numele Colegiului Alexandru cel Bun foarte departe”, a spus Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

curs festiv

Acesta a ținut să le menționeze pe elevele Bozena şi Karolina care sunt de etnie polonă și care au reuşit să-şi depăşească limitele la Olimpiada Internaţională de limba polonă, în 2014.

Totodată, profesoara l-a menționat și pe elevul Silvestru Alexandru Big care a obţinut în acest an medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”.

„Un nume care va dăinui în istoria colegiului este Big Silvestru Alexandru care, după o serie de rezultate excelente la concursuri şi olimpiade de matematică, fizică, chimie şi biologie a fost nevoit să aleagă un drum, şi a ales chimia. S-a calificat în lotul lărgit al Olimpiadei Internaţionale de Chimie în 2014, asigurându-și astfel un loc la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj”, a explicat Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

Aceasta a precizat că olimpicul se pregăteşte pentru Internaţionala de chimie din Azerbaidjan, iar la cursul festiv al promoției 2015 Silvestru Alexandru Big a fost distins cu titlul „Magna cum Laude”.

„Muncă, oboseală, efort prelungit, renunţări, cutezanţă şi ajutor permanent din partea doamnei profesor diriginte Zup Mariana. Distincţia Magna cum Laude obţinută pe scena cursului festiv, pe 28 mai 2015, i-a oferit lui Alexandru prilejul să mulţumească, să demonstreze din nou modestie, inocenţă, suflet şi implicare. Asociaţia Părinţilor ASPA GH i-a susţinut mereu deplasările prin ţară şi prin lume, dar ce-i lipsea era o valiză trainică, atât de utilă pentru deplasările prin lume, un ajutor real care i-a fost oferit pentru viitoarele călătorii întru devenire”, a declarat Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

elevi premianti alexandru silvestru big

Șefe de promoție la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au fost desemnate Diana Lucaci şi Andreea Hojbotă care au obținut timp de patru ani media generală zece.

De asemenea, în cadrul cursului festiv au mai fost oferite diplome și plachete de excelență pentru rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade naţionale.

„Este vorba despre Olimpiada Naţională şi Internaţională de Limba Polonă (Irisek Bozena şi Drozdec Karolina), Olimpiada Naţională de Limba Română (Cazacu Lavinia),Olimpiada Naţională de Limba Franceză (Nastiuc Delia Georgiana), Olimpiada Naţională de Geografie (Ţebrean Gabriel Lucian), Olimpiada Naţională de Religie Catolică (Winzinger Eliza), despre concursurile de dezbateri la care s-a participat sau care au fost organizate în şcoală (Buzec Mihaela)”, a mai spus profesoara de la colegiul humorean, arătând că au fost oferite și diplome de merit pentru rezultate obţinute la concursuri şi olimpiade judeţene.

absolventi

„A fost o generaţie implicată în proiecte de o mare diversitate, fie că a fost vorba despre schimburi de experienţă cu elevi din alte ţări, voluntariat, caritate, proiecte la nivel naţional, activităţi organizate de Zilele Colegiului sau evenimente cu impact naţional. Au fost acei elevi pe care şi-ar dori orice profesor, dedicaţi, mereu dornici să călătorească, să vadă, să cunoască şi mereu capabili de performanţă. Au îmbinat studiul cu relaxarea, au participat la excursii în ţară şi în afara ei, şi-au umplut timpul cu teatru, concerte, spectacole, au colaborat foarte bine cu personalul colegiului şi s-au completat unii pe alţii în permanenţă”, a caracterizat Brînduşa Luminiţa Cîmpan generația 2011 – 2015.

Ea a mai spus că absolvenții Colegiului au purtat la cursul festiv tricouri colorate ce au dat o notă de optimism. De asemenea, elevii au organizat un marș până la Primăria din localitate, unde primarul orașului le-a înmânat legitimaţia de tânăr cetăţean.

mars gura humorului

„O generaţie de diriginţi în tricouri şi în blugi, o generaţie de elevi cu elan, energie şi extrem de cooperanţi, mereu interesaţi de ce li se întâmpla şi deschişi la provocări, părinţi care au susţinut mereu orice idee, o echipă managerială care a simţit suflul şi a fost alături de tot ce s-a întâmplat în aceşti patru ani, o şcoală europeană în care la acest final nu se închid porţile ci se deschid larg, luminos, spre călătoria vieţii”, a concluzionat Brînduşa Luminiţa Cîmpan.


Intră acum și în grupul de