“Târgul de Sânziene” al meșterilor populari şi-a deschis porţile în centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

“Târgul de Sânziene” al meșterilor populari şi-a deschis, vineri, porţile în centrul municipiului Suceava, şi poate fi vizitat până miercuri, 24 iunie a.c.

Toţi cei care vor trece pe la cele zece căsuţe tradiţionale amplasate pe esplanada Casei de Cultură vor găsi expuse spre vânzare obiecte meșteșugărești autentice, unele chiar cu caracter unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături, ticotaje, artă decorativă, artă cinegetică, încondeiatul ouălor, artă plastică – icoane, arta confecționării și decorării sticlei, precum şi gastronomie tradițională.

„Acest târg constituie o oportunitate pentru valorificarea produselor meșteșugărești, venind astfel în întâmpinarea cererii populației municipiului și a turiștilor (prezenti în număr mare de Sânziene, în pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava), care apreciază din ce în ce mai mult arta populară”, a declarat Maria Cristina Galațanu, referent în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

Un „Târg de Sânziene al meşterilor populari” va fi deschis şi la Shopping City Suceava, în perioada 20-24 iunie a.c.

“Târgul de Sânziene” al meșterilor populari, eveniment dedicat „Zilelor Sucevei” va fi organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Direcția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și Primăria Suceava.

Peste 60 de meşteri populari din Suceava şi din alte judeţe din țară şi-au anunţat participarea la acest eveniment care se desfăşoară în cele două locaţii din municipiu.

 


Intră acum și în grupul de